Wijzigingen IZZ basisverzekering Bewuzt 2021

U vindt hier de wijzigingen van 2021 voor de IZZ Basisverzekering Bewuzt in het kort. Heeft u zorg nodig? Dan raden wij u aan eerst de voorwaarden te lezen.

Uitgelichte wijzigingen

U vindt hier enkele wijzigingen uitgelichte wijzigingen. U ziet de situatie van 2020 en 2021 onder elkaar. De rest van de wijzigingen vindt u verderop op de pagina.
 • Uitgelicht Vergoeding zorgverlener zonder contract

  2020 - Wij vergoeden:
  2021 - Wij vergoeden:

  U bent altijd vrij om te kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Gaat u naar een zorgverlener zonder contract? Hou er dan rekening mee dat u mogelijk een deel zelf betaalt. Bij zorgverleners met een contract vergoeden wij 100%. U vindt deze in de Zorgzoeker

 • Uitgelicht Automatische incasso

  2020 - Betaalt u eigen risico aan ons via automatische incasso? Dan schrijven wij maximaal € 220 af als u zorgkosten heeft. Als het bedrag hoger is schrijven wij dat niet automatisch af. U betaalt ons dan zelf via iDEA. Of door het bedrag over te maken.


  2021 - Wij schrijven nu maximaal € 385 af van uw rekening. Als het bedrag hoger is dan € 385 schrijven wij dat niet automatisch af. U betaalt ons dan via iDEAL. Of door het bedrag over te maken. 

  Tip: Vindt u het bedrag te hoog om in één keer te betalen? Dan kunt u betalen in delen. Lees meer over betalen in delen.

 • Uitgelicht Bekijk ook deze uitgelichte wijzigingen

Regel het makkelijk zelf in Mijn IZZ Zorgverzekering
Regel het makkelijk zelf
Uw polis nog een keer bekijken? Iets wijzigen in uw verzekering? Ga terug naar Mijn IZZ Zorgverzekering. 
Meer wijzigingen in de basisverzekering
Zorgkaart Nederland - Geef uw mening over de zorg
Kinderen gratis meeverzekerd
Uw kinderen zijn gratis meeverzekerd. En heeft u ook een aanvullende verzekering? Dan hebben de kinderen die ook gratis. 
 • Revalidatie voor kwetsbare ouderen

  2020 - Wij vergoeden geriatrische revalidatie als een geriater of internist ouderengeneeskunde hiervoor een indicatie heeft gegeven.


  2021 - Ook een specialist ouderengeneeskunde mag een indicatie geven. 

 • Scleralenzen

  2020 - Wij vergoeden scleralenzen als u een medische indicatie heeft voor het dragen van lenzen. Scleralenzen staan nog niet in ons Reglement hulpmiddelen bij gezichtshulpmidddelen. Scleralenzen zijn lenzen die wat groter zijn dan de normale contactlenzen. Ze rusten op het oogwit, dus niet op de pupil.  


  2021 - Scleralenzen nemen we op bij de gezichtshulpmiddelen in ons overzicht van hulpmiddelen. Kijk voor meer informatie in het Reglement hulpmiddelen. 

U hoeft niets te doen
Bent u tevreden met uw verzekering? Dan hoeft u niets te doen. Uw verzekering voor 2021 gaat vanzelf in op 1 januari. Wilt u toch iets wijzigen. Regel het makkelijk in Mijn IZZ Zorgverzekering. 
Vergoedingen 2021
Bent u benieuwd naar wat wij vergoeden in het nieuwe jaar? Bekijk dan alle vergoedingen voor 2021.
Voorwaarden 2021

Heeft u zorg nodig? Dan raden wij u aan de voorwaarden van uw verzekering door te nemen. Lees ze online of print ze uit. Net wat u prettig vindt.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Akkoord
Weigeren