Persoonlijk zorgadvies

Onze zorgadviseurs helpen wanneer u bijvoorbeeld op een wachtlijst staat, een second opinion wilt, of te maken krijgt met langdurige zorg.

Zo bereikt u ons

Wilt u gebruikmaken van wachtlijstbemiddeling of heeft u een zorgvraag? Neem dan telefonisch contact met ons op via telefoonnummer 088 - 131 16 12, bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur.

Hoe werkt wachtlijstbemiddeling?

Wachtlijstbemiddeling is er voor alle behandelingen waarvoor lange wachtlijsten bestaan. IZZ Zorgverzekering door VGZ gaat voor u op zoek naar een mogelijkheid tot behandeling in een ander ziekenhuis. Eerst gaan we op zoek in uw regio, daarna in de rest van Nederland en als dat niet lukt, gaan we op zoek in België of Duitsland.

Wachtlijstbemiddeling is mogelijk voor:

  • Een consult (afspraak) bij een medisch specialist
  • Diagnostiek (onderzoeken)
  • Opname in een ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum
  • Dagbehandeling
  • Behandeling geestelijke gezondheidszorg (GGZ)

Omzetplafond

Heeft uw zorgverlener het omzetplafond bereikt en wilt u wachtlijstbemiddeling aanvragen? Wij willen u er graag op attenderen dat de kans klein is dat wij een zorgverlener vinden bij wie u nog dit jaar terecht kunt. De reden hiervoor is de naderende eindejaarsperiode. Heeft u met spoed een behandeling nodig? Neem in dit geval contact op met uw verwijzer, bijvoorbeeld uw huisarts of specialist.

Opname in een alternatief ziekenhuis

Gaat het om een dagopname, dan vindt er altijd eerst een afspraak plaats met een specialist in het andere ziekenhuis. Deze neemt niet automatisch het behandelingsadvies over van uw huidige ziekenhuis. Bovendien kan het zijn dat bepaalde behandelingen niet in elk ziekenhuis op gelijke wijze kunnen worden uitgevoerd.

Van de wachtlijst?

U bent voor alle onderzoeken, behandelingen, nazorg en eventuele complicaties aangewezen op het alternatieve ziekenhuis. Ook kunt u voor dezelfde aandoening vaak niet meer terecht in het ziekenhuis waar u momenteel onder behandeling bent. Zodra u uw gegevens opvraagt bij uw huidige ziekenhuis, wordt u daar van de wachtlijst gehaald. Wij raden u wel aan om u ook zelf af te melden. Zo voorkomt u dat u op twee wachtlijsten staat.

Niet-spoedeisende behandeling in het buitenland

Voor niet-spoedeisende behandelingen kunt u in de meeste gevallen terecht in een ziekenhuis in het buitenland. Het moet daarbij uiteraard wel gaan om gangbare behandelingen die de IZZ Zorgverzekering door VGZ in Nederland ook vergoedt. Voor het inroepen van klinische zorg inclusief verblijf, moet u vooraf toestemming vragen aan IZZ Zorgverzekering door VGZ. Bovendien gelden in bepaalde landen diverse eigen bijdragen.

Zorgbemiddeling bij verschillende zorgverleners

IZZ Zorgverzekering door VGZ treedt niet alleen bij ziekenhuizen graag op als bemiddelaar. Ook bij andere zorgverleners doen we dat. Zo kunnen we u van dienst zijn als het gaat om:

  • Het zoeken naar een nieuwe huisarts of tandarts 
  • Het zoeken naar een logopedist of psycholoog waar u snel terechtkunt 
  • Het zoeken naar een specialist met bepaalde medische expertise 
  • Bemiddeling in het kader van de GGZ
Zorgzoeker
Op zoek naar een goede zorgverlener bij u in de buurt? In de Zorgzoeker vindt u al onze gecontracteerde zorgverleners.
E-health
Is e-health iets voor u? U bent actief betrokken bij uw eigen zorgtraject met een online programma en professionele ondersteuning.
Inzicht in uw ziekenhuis
Moet u voor een behandeling naar het ziekenhuis? Dan is het fijn om iets meer over het ziekenhuis te weten. Hoe is het gesteld met de kwaliteit? En waar kunt u terecht?
Langdurige zorg
Maakt u gebruik van langdurige zorg? Of verwacht u binnenkort langdurige zorg nodig te hebben? Het zorgkantoor helpt u graag. 
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord