Herstel na corona

Heeft u ernstig corona gehad? Dan kunt u een vergoeding voor extra zorg krijgen. Als u daarnaast ook aan een onderzoek meewerkt. We vertellen hieronder hoe dit werkt.

De regeling geldt tot 1 augustus 2021. U kunt er maximaal 6 maanden gebruik van maken.

Wij vergoeden deze zorg uit de basisverzekering. De overheid wil zoveel mogelijk informatie verzamelen over zorg na COVID-19. Daarom zijn er extra voorwaarden. Daarover leest u hieronder meer. 

Voor wie is de vergoeding?
Heeft u moeite met herstellen na COVID-19? Dan is deze zorg voor u bedoeld. Uw huisarts beslist of hij u doorverwijst. De beslissing van de huisarts hangt af van uw klachten. Het maakt niet uit of u wel of niet bent getest. 

Welke zorg kan ik krijgen?
U kunt extra paramedische herstelzorg krijgen. Dit is zorg door fysiotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten, diëtisten of ergotherapeuten. Uw huisarts beslist welke zorg u nodig heeft. Wordt u nu al behandeld? Dan kunt u óók gebruik maken van de regeling.

Met de regeling kunt u 6 maanden gebruikmaken van:

  • Fysiotherapie of oefentherapie: 50 behandelingen
  • Ergotherapie: 10 uur
  • Diëtist: 7 uur
  • Logopedie: Onbeperkt
Afbeelding van arts

Wat betaal ik hiervoor?
U hoeft de zorg zelf niet te betalen. Heeft u nog ongebruikt eigen risico? Dan betaalt u wel eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden?
Een belangrijke voorwaarde is dat u meedoet aan wetenschappelijk onderzoek. Wilt u dit niet, dan vergoeden wij de zorg niet. Meer informatie over de voorwaarden staat op de website van Zorginstituut Nederland (www.zorginstituutnederland.nl).

Hoe verloopt het onderzoek?
Voor onderzoek worden gegevens over uw gezondheid en herstel verzameld. Hiervoor geeft u toestemming.

In oktober 2020 begint het tweede deel van het onderzoek. U kunt de vraag krijgen extra vragenlijsten in te vullen. Of uw conditie te laten testen. Ook hiervoor geeft u toestemming. 

Wie kan mijn gegevens zien en waar worden ze voor gebruikt?
De onderzoeksgroep kan uw gegevens bekijken. Zij gaan vertrouwelijk met alle gegevens om. Uw gegevens zijn anoniem. En alleen bedoeld voor onderzoek naar COVID-19.

Kan ik deze zorg krijgen zonder mee te doen aan het onderzoek?
Dat kan. Maar waarschijnlijk moet u de zorg dan zelf betalen. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kan het zijn dat deze dit (voor een deel) vergoedt. Twijfelt u over de vergoeding? Neem dan contact met ons op.

Kan ik stoppen wanneer ik wil?
Ja, dat kan.

Is er nog iets niet duidelijk? Stel dan uw vragen aan uw huisarts of behandelaar. Of kijk op de website van Zorginstituut Nederland voor meer informatie en de voorwaarden.

Let op: Op dit moment wordt er gewerkt aan deze regeling. Zorgaanbieders kunnen dus nog niet declareren voor deze zorg. Verandert er iets? Dan melden wij het hier.

 

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord