Digibord

Bent u werkgever en heeft u een vraag aan VGZ over Digibord? Wij hebben de inhoudelijke en technische veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Inhoudelijke vragen

• Ik wil meer weten over de functies in Digibord. Waar kan ik dit terugvinden?

Digibord heeft een handleiding waarin de verschillende functies zijn beschreven. Deze handleiding kunt u ook gebruiken voor de huidige Digibordversie 3.0.

• Worden de in Digibord gefilterde gegevens bewaard?

Nee, als u een filter heeft toegepast, verdwijnen deze gegevens als u Digibord afsluit. Om deze gegevens toch te bewaren, moet u het gefilterde bestand opslaan. Dit kan in het filterscherm onder Openen.

• Kunnen meerdere gebruikers tegelijk gebruikmaken van Digibord?
    Is Digibord geïmplementeerd op het netwerk? Dan kan slechts één gebruiker Digibord raadplegen.
  • Als ik precies wil weten wat de premieverschillen tussen een lopende en een daaraan voorafgaande maand zijn, hoe kom ik dan het snelst aan deze gegevens?
    1. Ga naar de functie Printen.
    2. Kies Correctiepremies en de lopende maand, bijvoorbeeld februari. U ziet nu alle correcties die voorafgaand aan die maand door ons zijn verwerkt. De berekende premies lopen tot en met januari.
    3. Ga daarna weer naar Printen.
    4. Kies voor Prolongatieverschillen.
    5. Daarna geeft u de te vergelijken periode aan, bijvoorbeeld januari en februari. Digibord toont u de prolongatieverschillen tussen deze twee maanden. Op die manier krijgt u de verschillen tussen de lopende en de daaraan voorafgaande maand in beeld en hoeft u niet meer het gehele borderel te doorlopen.
  • Ik werk met Excel. Hoe kan ik snel gegevens uit Digibord matchen met mijn salarisgegevens?

Alle gegevens die via Digibord beschikbaar zijn, kunt u via de Excel export wizard naar Excel exporteren. Zo kunt u de gegevens eenvoudig met uw eigen salarisgegevens matchen.

• Kan ik in Digibord gegevens selecteren en daarna printen?

U kunt in Digibord gegevens selecteren met de functie Filteren. Om de filters toe te passen, kiest u in de werkbalk de functie Filteren. Heeft u deze functie niet in beeld? Ga dan via Venster naar Toon hoofdbalk en klik deze aan. U krijgt dan de hoofdbalk en de functie Filteren in beeld.

Afhankelijk van de gegevens die u wilt ontvangen kan het zijn dat u meerdere filters moet toevoegen. Het gefilterde bestand toont in Digibord alle betalende en niet betalende verzekerden.

Wilt u het geselecteerde bestand printen, dan gaat u naar Printen en Selectie eigen criteria. Hier krijgt u de te printen selectie in beeld. Let wel op: het printresultaat geeft alleen de premiebetalende verzekerden. Om een filter te beƫindigen kiest u filter opheffen.

Werkt u met Excel, dan kunt u natuurlijk de gegevens naar Excel exporteren en van daaruit selecteren. Dit doet u via de Excel export wizard.

• Ik heb in Digibord de verzekerden gesorteerd op werknemernummer. Als ik deze selectie wil printen, gebeurt dit op alfabetische volgorde. Kan dit anders?

Nee, de printfunctie is gebouwd op basis van een alfabetische volgorde. Als u toch een selectie op werknemernummer wilt printen, kan dit heel gemakkelijk via de Excel export wizard in Digibord. Hier kunt u de gegevens uit Digibord naar Excel exporteren. In Excel kunt u daarna de gegevens op werknemernummer selecteren en printen.

• Wanneer is het maandelijkse incassoborderel beschikbaar?
    Maand  Weeknummer
    Januari 51
    Februari 4
    Maart 7
    April 12
    Mei 15
    Juni 20
    Juli 25
    Augustus 29
    September 34
    Oktober 38
    November 42
    December 47

Technische vragen

• Hoe weet ik welke versie van Digibord ik gebruik?

U gaat in Digibord naar Help gevolgd door Over Digibord. U krijgt het logo van Digibord in uw beeldscherm. Onderaan leest u met welke versie u werkt.

• Moet ik een update van Digibord in een nieuwe map wegschrijven?

Nee, u kunt de update in een bestaande directory overschrijven.

• Wij maken gebruik van een Citrix-omgeving. Ik ondervind nu problemen met Digibord. Kunnen jullie hier iets aan doen?

Nee, Digibord ondersteunt een Citrix-omgeving niet. Dit probleem kan worden opgelost door Digibord op een standalone-pc te installeren.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.