Zwangerschap en kraamzorg

Gefeliciteerd, er is een kindje op komst! Er breken leuke en spannende tijden aan voor u. Er moet van alles geregeld worden voor nu en later. Wij nemen u graag een aantal zorgen uit handen, zodat u extra van uw zwangerschap kunt genieten.

Verloskundige zorg

U kunt ervoor kiezen thuis te bevallen. Maar soms is een ziekenhuisopname noodzakelijk. Welke vergoeding u hiervoor krijgt, hangt onder andere af van waar u bevalt.

Kraamzorg

Kraamzorg en het kraampakket vraagt u aan via het aanvraagformulier. Geef aan welke gecontracteerde kraamzorgorganisatie u kiest en wij regelen het voor u.

Kraamzorg aanvragen

Kraampakket

Hebt u Zorg voor de Zorg Extra 2 of 3? Dan kunt u het gratis kraampakket aanvragen. Het pakket is in overleg met verloskundigen samengesteld.

Meld uw kindje op tijd bij ons aan

Hebt u onlangs een kindje gekregen? Geef dit dan zo spoedig mogelijk aan ons door, maar uiterlijk binnen vier maanden na de geboorte. Uw kindje is uiteraard verzekerd vanaf de dag van geboorte. U kunt uw kindje zelf bijschrijven in Mijn IZZ Zorgverzekering.

Welk pakket voor verloskundige zorg en kraamzorg?

De meeste kosten voor verloskundige zorg en kraamzorg worden vergoed vanuit de basisverzekering. Toch kan het verstandig zijn om een aanvullend pakket af te sluiten als u zwanger bent. Vanuit Zorg voor de Zorg Extra 2 en 3 krijgt u ruime vergoedingen voor zorg rondom de bevalling.

Hebt u nog geen zorgverzekering bij ons? Bereken dan uw premie en sluit een verzekering bij ons af. Bent u al verzekerd bij ons? Vraag de aanvullende verzekering van uw keuze dan aan via Mijn IZZ Zorgverzekering. Of neem contact op met onze klantenservice. De verzekering gaat in op 1 januari van het volgende jaar.