Vergoeding verpleeghulpmiddelen 2019

U krijgt een vergoeding vanuit de basisverzekering voor verpleeghulpmiddelen. Dit zijn hulpmiddelen die u ondersteunen bij het bewegen of hulpmiddelen voor de verzorging en verpleging op bed. Denk hierbij aan trippelstoelen, badplanken, hooglaagbedden of patiëntenliften.

Vergoeding van verpleeghulpmiddelen uit de basisverzekering

Bekijk de verpleeghulpmiddelen waarvoor u een vergoeding krijgt vanuit de basisverzekering.

U krijgt een vergoeding voor deze hulpmiddelen als u deze korter dan 26 weken nodig heeft. Voor sommige hulpmiddelen krijgt u ook een vergoeding als u deze voor langere tijd nodig heeft. In het Reglement Hulpmiddelen vindt u de extra voorwaarden aan het verkrijgen van alle hulpmiddelen. Bijvoorbeeld:

  • gebruikstermijn, en of u het hulpmiddel in eigendom of in bruikleen krijgt
  • de kwaliteitseisen waaraan de zorgaanbieder moet voldoen
  • of u een verwijzing of toestemming nodig heeft

Gecontracteerde leveranciers

U kunt voor de volgende hulpmiddelen naar een beperkt aantal gecontracteerde aanbieders:

  • Incontinentiemateriaal
  • Hulpmiddelen in bruikleen voor verzorging en verpleging thuis, inrichting en mobiliteit (bijvoorbeeld aangepast bed, rolstoel, tillift).

U vindt alle gecontracteerde aanbieders in Vergelijk en Kies.

Lagere vergoeding bij andere leveranciers

Heeft u een Natura Zorgverzekering en gaat u naar een leverancier waar wij geen contract mee hebben? Houd er dan rekening mee dat u een deel van de kosten zelf moet betalen.

U heeft soms een verwijzing of machtiging nodig

In het Reglement Hulpmiddelen ziet u voor welke hulpmiddelen u een verwijzing of een machtiging nodig heeft. In uw verwijsbrief moet de indicatie vermeld staan.

Lees meer over het aanvragen van een machtiging

Vergoeding loophulpmiddelen

Heeft u een rollator, krukken of een looprek nodig? Krukken worden vergoed in onze aanvullende verzekeringen. Als u bij ons bent verzekerd profiteert u ook van zeer voordelige tarieven op eenvoudige loophulpmiddelen.

Vergoeding hulpmiddelen

U krijgt in 2019 een vergoeding voor de hulpmiddelen die staan in hetReglement Hulpmiddelen. Daar staan ook extra voorwaarden aan het verkrijgen van deze hulpmiddelen. Bekijk ook de vergoeding voor hulpmiddelen in 2018 in het Reglement Hulpmiddelen 2018.