Vergelijk en Kies


Bij welke zorgaanbieders kan ik terecht?

In Vergelijk en Kies ziet u met welke zorgaanbieders wij een contract hebben. Kiest u voor een gecontracteerde zorgaanbieder? Dan bent u verzekerd van goede zorg. En krijgt u de hoogste vergoeding. Gaat u naar een zorgaanbieder met wie wij geen contract hebben? Dan betaalt u mogelijk een deel van de zorgkosten zelf.

Wij zijn op dit moment druk bezig om afspraken te maken met zorgverleners voor 2019. Zodra wij nieuwe contracten sluiten, vindt u dit terug in Vergelijk en Kies.

Let op: we werken de contractinformatie van ziekenhuizen dagelijks bij.

Wij werken de overige contractinformatie in Vergelijk en Kies elke week bij. Laatste update: 17 december
 

Voldoende zorg in uw regio

Elk jaar maken we samen met zorgaanbieders afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoeveel behandelingen een zorgaanbieder dat jaar zal uitvoeren. En tegen welk bedrag. Dit noemen we een omzetplafond. Door dit soort afspraken houden we de kosten van zorg in de hand. Dat is belangrijk voor uw premie.

Soms gaat een zorgaanbieder over het afgesproken bedrag heen. Hierdoor kan hij geen zorg meer leveren. En dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig is er dan wel altijd een andere zorgaanbieder bij u in de regio die u kan helpen.

In een aantal gevallen kunt u nog steeds bij uw zorgaanbieder terecht:

  • als u met spoed behandeld moet worden
  • als u al met een behandeling bent begonnen
  • als uw kind zorg nodig heeft
  • als u zwanger bent
  • als u een restitutiepolis hebt

Hebt u niet met spoed een behandeling nodig? En wilt u wel graag door uw vertrouwde zorgaanbieder geholpen worden? Dan kunt u wachten totdat deze weer plaats voor u heeft. Wilt u sneller geholpen worden? Bel dan met onze zorgadviseurs. Zij bekijken samen met uw zorgaanbieder of u toch snel behandeld kunt worden. Als dit niet lukt, dan zoeken we samen met u naar een passende zorgaanbieder in de buurt. 

Informatie voor zorgaanbieders

Bent u een zorgaanbieder? En ziet u dat uw contactgegevens niet kloppen? Geef dit dan door aan Vektis. Staat uw wijziging na 5 weken nog niet in Vergelijk en Kies? En wel in Vektis? Neem dan contact op met onze afdeling Contractmanagement via contractmanagement.info@vgz.nl.

Veelgestelde vragen

Ik heb belangstelling voor arbeidsfysiotherapie. Waar vind ik een arbeidsfysiotherapeut?
Meer informatie over arbeidsfysiotherapie vindt u op deze pagina. Wilt u weten waar u voor arbeidsfysiotherapie terecht kunt, neem dan contact op met onze afdeling Zorgadvies.
Krijg ik alles vergoed als ik naar een zorgaanbieder ga met wie jullie een contract hebben?
U kunt in principe bij elke zorgaanbieder terecht. Kiest u voor een gecontracteerde zorgaanbieder? Dan bent u verzekerd van goede zorg en de hoogste vergoeding. Valt uw zorg onder de basisverzekering? Dan krijgt u de kosten vergoed. U betaalt soms wel een eigen bijdrage of eigen risico. Valt uw zorg onder uw aanvullende verzekering? Dan krijgt u de kosten vergoed totdat u het budget of aantal behandelingen vanuit uw aanvullende pakket hebt bereikt. U betaalt soms wel een eigen bijdrage.
Waarom sluiten jullie niet met alle zorgaanbieders een contract?
De zorg in Nederland is goed, maar er zijn verschillen tussen zorgaanbieders. Omdat we willen dat u goede zorg krijgt, gaan we elk jaar met zorgaanbieders in gesprek. We maken samen met hen afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoe snel u een behandeling kunt krijgen en wat een behandeling kost. Hierbij kijken we naar de normen van de beroepsgroepen. Een beroepsgroep is bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde. Beroepsgroepen bepalen voor verschillende behandelingen normen voor samenwerking, prijzen, kwaliteit en service. Voldoet een zorgaanbieder niet aan deze normen? Dan sluiten we geen contract.
Waarom kan ik mijn aandoening of behandeling niet vinden?
Niet alle aandoeningen en behandelingen staan in Vergelijk en Kies. Wel de meest voorkomende. Staat uw behandeling of aandoening er niet bij? Probeer dan eens te zoeken op de naam van uw zorgaanbieder. Bijvoorbeeld het ziekenhuis of de kliniek waar u naartoe wilt gaan. U ziet dan of uw zorgaanbieder een contract heeft met ons. Zijn er bijzonderheden voor een bepaalde behandeling? Dan ziet u deze ook in het zoekresultaat.
Waarom kan ik mijn ziekenhuis of specialist niet vinden?

Kunt u uw ziekenhuis niet vinden?
Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Het ziekenhuis valt buiten het geselecteerde postcodegebied. Pas in dit geval de straal aan waarbinnen u zoekt.
  • Uw ziekenhuis biedt de behandeling waarop u hebt gezocht niet aan. Vul in dat geval de behandeling of aandoening in waarvoor u een zorgaanbieder zoekt. En uw postcode. Dan ziet u bij welke zorgaanbieder u terecht kunt.

Kunt u uw specialist niet vinden?
Wij sluiten geen contracten met specialisten, maar met ziekenhuizen of klinieken voor bepaalde behandelingen. Hebben wij een contract met een ziekenhuis of kliniek voor een bepaalde behandeling? Dan vallen alle behandelend specialisten die daar werken onder dit contract.

Bij mijn zorgaanbieder staan maar enkele medewerkers genoemd. Kan ik alleen bij hen terecht?
Bent u op zoek naar alternatieve zorg, alternatieve beweegzorg of een gezondheidscentrum? Dan ziet u soms inderdaad maar enkele medewerkers in Vergelijk en Kies. Wij hebben met deze medewerkers een contract gesloten. Als u naar hen gaat, dan krijgt u de hoogste vergoeding. Staan er geen aparte medewerkers genoemd? Dan kunt u bij alle medewerkers van deze zorgaanbieder terecht.