Tarieven bij zorgverleners zonder contract

Tarieven bij zorgverleners zonder contract
Zorgverlener zonder contract?
duidelijkheid over uw vergoeding

 

U bent altijd vrij om zelf uw zorgverlener te kiezen. Alleen kan uw keuze gevolgen hebben voor de vergoeding. Op deze pagina leggen wij uit hoe dat werkt voor zorg uit de basisverzekering.

 

Vergoeding Basisverzekering Bewuzt 

Heeft u de Basisverzekering Bewuzt? Wij vergoeden uw zorg volledig bij zorgverleners met een contract. U hoeft niets voor te schieten.

Bij zorgverleners zonder contract vergoeden wij 75% van het gemiddeld tarief (gemiddeld gecontracteerd tarief).*

*Het kan dat u nog eigen risico of een eigen bijdrage betaalt.

Tarieven IZZ Bewuzt 
 

Vergoeding Basisverzekering Natura

Heeft u de Basisverzekering Natura? Wij vergoeden uw zorg volledig bij zorgverleners met een contract. U hoeft niets voor te schieten.

Bij zorgverleners zonder contract vergoeden wij 80% van het gemiddeld tarief (gemiddeld gecontracteerd tarief).*

*Het kan dat u nog eigen risico of een eigen bijdrage betaalt.

Tarieven IZZ Natura 

Acute zorg vergoeden wij altijd volledig

Acute zorg vergoeden wij altijd volledig. Bijvoorbeeld als u met spoed naar het ziekenhuis moet.

Gemiddeld tarief

Wij maken met zorgverleners afspraken over het tarief voor bepaalde zorg. Bijvoorbeeld voor een behandeling in het ziekenhuis. Het gemiddelde van alle afgesproken tarieven voor deze zorg, noemen we het gemiddeld gecontracteerd tarief.

Wat zijn de maximale vergoedingen?

Wilt u precies weten wat wij maximaal vergoeden bij zorgverleners zonder contract? U vindt de maximale vergoedingen in de Lijst maximale vergoedingen niet-gecontracteerde zorgaanbieders.

Bekijk de vergoedingen voor:

Vergoeding Basisverzekering Restitutie

Heeft u de Basisverzekering Restitutie? Wij vergoeden uw zorg volledig bij zorgverleners met een contract. Bij zorgverleners zonder contact vergoeden wij ook volledig.* Maar wij vergoeden niet meer dan redelijk is in Nederland. Dat noemen we het marktconform tarief.

*Het kan dat u nog eigen risico of een eigen bijdrage betaalt.

Tarieven IZZ Restitutie 

Marktconform tarief

Wij vergoeden bij zorgverleners zonder contract maximaal het marktconform tarief. Dat is een tarief dat in Nederland redelijk is voor een bepaalde behandeling. We kijken daarvoor naar wat zorgverleners rekenen voor een bepaalde behandeling. Op basis daarvan, bepalen we het marktconform tarief per behandeling. Rekent uw zorgverlener meer dan het marktconform tarief, dan betaalt u een deel zelf. 

Meer weten

Wilt u weten wat het marktconform tarief is voor een bepaalde  behandeling? Neem dan contact op met onze afdeling Zorgadvies en Bemiddeling

Niet eens met het marktconform tarief?

Bent u het niet eens met het marktconform tarief? Neem dan contact met ons op.


X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord