Vergoeding psychologische zorg vanaf 18 jaar

Vergoeding voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) door een psycholoog of psychiater. Bijvoorbeeld: EMDR en behandeling van ADHD, angststoornis, paniekklachten en depressie.

 

Online psychologische zorg

Heeft u te maken met psychische klachten, zoals slaapproblemen, piekeren of somberheid? In veel gevallen kunt u zelf een aantal dingen ondernemen om van uw klachten af te komen. Ontdek wat u zelf kunt doen.

Controleer het contract bij een GGZ-behandeling

Bent u gestart met een basis GGZ-behandeling? En loopt de behandeling door in het volgende jaar? Ga na of uw behandelaar dan nog een contract heeft.

  • Ja, hij heeft nog een contract > U kunt gewoon doorgaan met uw behandeling.
  • Nee, hij heeft geen contract meer > U kunt uw behandeling in het volgende jaar afmaken. Kies voor een volgende behandeling een behandelaar met contract.
  • Ik begin in het komende jaar bij een nieuwe behandelaar > Kies dan voor een behandelaar met contract. Zo weet u zeker dat u uw behandeling vergoed krijgt.

Zelf kosten declareren bij een zorgverlener zonder contract

Gaat u naar een zorgverlener die geen contract heeft met ons? Dan moet u zelf de rekening bij ons declareren. Uw zorgverlener kan dit niet meer voor u doen. Wij maken de vergoeding aan u over.