Vergoeding psychologische zorg vanaf 18 jaar

Vergoeding voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) door een psycholoog of psychiater. Bijvoorbeeld: EMDR en behandeling van ADHD, angststoornis, paniekklachten en depressie.

Nog niet alle besluiten zijn genomen over de GGZ in 2022. Zodra er meer bekend is, vindt u dat hier.

 

Online psychologische zorg

Heeft u te maken met psychische klachten, zoals slaapproblemen, piekeren of somberheid? In veel gevallen kunt u zelf een aantal dingen ondernemen om van uw klachten af te komen. Ontdek wat u zelf kunt doen.

Controleer het contract bij een GGZ-behandeling

Bent u in 2021 gestart met een GGZ-behandeling? En loopt deze behandeling door in 2022? Kijk dan even of uw zorgverlener in 2022 nog een contract met ons heeft. Dit contract heeft invloed op de hoogte van uw vergoeding.

  • Ja, mijn zorgverlener heeft een contract in 2022 > U kunt gewoon doorgaan met uw behandeling.
  • Ik begin in 2022 bij een nieuwe zorgverlener > Kies dan voor een zorgverlener die een contract met ons heeft. Zo weet u zeker dat u uw behandeling vergoed krijgt.
  • Nee, mijn zorgverlener heeft geen contract met jullie in 2022 > uw zorgverlener zal u dit op tijd vertellen. U kunt zelf bepalen of en bij wie u de behandeling wilt doorzetten. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw polis. Bekijk het verschil in tarief bij zorgverleners zonder contract.

Zelf kosten declareren bij een zorgverlener zonder contract

Gaat u naar een zorgverlener die geen contract heeft met ons? Dan moet u zelf de rekening bij ons declareren. Uw zorgverlener kan dit niet meer voor u doen. Wij maken de vergoeding aan u over.

Vanaf 2022 meer inzicht in uw GGZ nota's

Zorgverleners gaan op een andere manier nota's in rekening brengen. Dit gaan ze doen volgens het zorgprestatiemodel. Lees hier wat het zorgprestatiemodel voor u betekent