Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging 2019

Bent u lid van een patiëntenvereniging? Of wilt u een lidmaatschap afsluiten? Uit de aanvullende verzekering krijgt u hier mogelijk een vergoeding voor.

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekering

Hebt u een Zorg voor de Zorg-pakket? Dan krijgt u een vergoeding van maximaal € 25 voor één lidmaatschap bij een patiëntenvereniging. De patiëntenvereniging moet zijn aangesloten bij de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie of koepelorganisatie Ieder(in).

IZZ Zorg voor de Zorg Maximaal € 25 per kalenderjaar
IZZ Zorg voor de Zorg + Extra 1 Maximaal € 25 per kalenderjaar
IZZ Zorg voor de Zorg + Extra 2 Maximaal € 25 per kalenderjaar
IZZ Zorg voor de Zorg + Extra 3 Maximaal € 25 per kalenderjaar

De kosten declareren

U kunt uw declaratie makkelijk bij ons indienen via Mijn IZZ. Stuur ons hiervoor een kopie van het bewijs van inschrijving en het betalingsbewijs van uw lidmaatschap.

Patiëntenvereniging

Als zorgmedewerker weet u als geen ander hoe belangrijk patiëntenverenigingen zijn. Een patiëntenvereniging komt voor u op als u dat nodig hebt. Patiëntenverenigingen richten zich op patiënten, partner, familie, vrienden en andere geïnteresseerden. De focus ligt daarbij op:

  • informatie en voorlichting over de betreffende aandoening;
  • verbeteren van de kwaliteit van hulpverlening;
  • onderzoek naar betreffende ziekte promoten;
  • de beeldvorming over patiënten met de aandoening verbeteren.

Meer informatie over patiëntenverenigingen vindt u op de site van de Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie of koepelorganisatie Ieder(in).