Vergoeding mindfulness bij burn-outklachten 2019

Hebt u last van burn-outklachten? En bent u 18 jaar of ouder? Dan kunt u vanuit uw aanvullende verzekering een vergoeding krijgen voor de training mindfulness. Bij mindfulness wordt de wetenschappelijke kennis uit de medische biologie en psychologie gecombineerd met meditatie en yoga.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Er is geen vergoeding voor mindfulness uit de basisverzekering.

Leiden uw burn-outklachten tot een psychische stoornis? Dan kan uw huisarts u doorverwijzen naar bijvoorbeeld een psycholoog. Dan valt het onder psychologische zorg, en krijgt u wel een vergoeding uit de basisverzekering. 

Vergoeding vanuit de aanvullende verzekeringen

U krijgt een vergoeding vanuit uw aanvullende verzekering voor:

  • een achtweekse training Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT)
  • of een achtweekse training Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

U kunt hiervoor terecht bij een mindfulnesstrainer categorie 1 die is aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging Mindfulness Based Nederland (VMBN). U vindt deze trainers op de website van de vereniging.

Zorg voor de Zorg Maximaal € 350 per kalenderjaar
Zorg voor de Zorg + Extra 1 Maximaal € 350 per kalenderjaar
Zorg voor de Zorg + Extra 2 Maximaal € 350 per kalenderjaar
Zorg voor de Zorg + Extra 3 Maximaal € 350 per kalenderjaar

Verwijzing

Wilt u een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering voor een training mindfulness? Dan moet u hiervoor een verwijzing van uw huisarts of bedrijfsarts hebben.

Nota insturen

U kunt de nota voor uw mindfulnesstraining na afloop naar ons opsturen. U hoeft niet na elke bijeenkomst een nota te sturen.

VGZ Mindfulness coach app

Mindfulness helpt u om meer in het hier en nu te leven. U bent meer zelfbewust, rustig en ontspannen. Hierdoor krijgt u meer energie en slaapt u beter. Ook stress heeft minder vat op u. De gratis Mindfulness coach-app van VGZ bevat oefeningen die u helpen om meer mindful te zijn.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play 

Wilt u in 2019 deze vergoeding?

Wilt u een vergoeding voor mindfulness? Maar heeft u de IZZ Zorgverzekering door VGZ nog niet? Meld u dan aan vóór 1 januari 2019.

Lees meer over de IZZ Zorgverzekering door VGZ