Vergoeding loophulpmiddelen (rollator, krukken, looprek) 2019

Hebt u een rollator, eenvoudige loopkrukken of een looprek nodig? Behalve voor loopkrukken krijgt u voor loophulpmiddelen geen vergoeding. In 2019 mag u krukken bij iedere leverancier van hulpmiddelen kopen of huren. De vergoeding voor krukken bedraagt maximaal € 25 per geval.

Vergoeding voor eenvoudige loopkrukken

Loophulpmiddelen als een rollator of looprek worden niet vergoed vanuit de IZZ Basisverzekering. Voor eenvoudige loopkrukken kunt u bij iedere leverancier van hulpmiddelen terecht. De vergoeding voor krukken bedraagt maximaal € 25 bij de totaalpakketten Zorg voor de Zorg + Extra 1, 2 en 3.

Uitleen of aanschaf van eenvoudige loopkrukken  Maximaal € 25 per keer dat u krukken nodig hebt
 

Geen aanvullende verzekering? Dan krijgt u korting

U kunt een rollator, looprek of eenvoudige loopkrukken ook huren. Op vertoon van uw zorgpas krijgt u een voordelig huurtarief bij leveranciers met wie wij een contract hebben afgesloten. 

Waar kan ik terecht?

In 2019 mag u loopkrukken bij iedere leverancier van hulpmiddelen kopen of huren. Voor de overige loophulpmiddelen krijgt u bij huur korting bij bepaalde hulpmiddelenleveranciers. Welke dit zijn ziet u in Vergelijk en Kies, zoek op de term ‘verpleeghulpmiddelen’.