Vergoeding huidbehandelingen 2019

Ondervindt u problemen door bijvoorbeeld acne of psoriasis? Vanuit uw aanvullende verzekering krijgt u een vergoeding voor huidbehandelingen. Wel moet er sprake zijn van bepaalde indicaties. De vergoeding kunt u niet gebruiken voor crèmes en bijbehorende middelen voor acnebehandelingen.

Wat te doen bij huidproblemen?

Ga eerst naar uw huisarts. Uw huisarts geeft u dan een behandeladvies. U krijgt deze huisartszorg vergoed uit de basisverzekering. Kan uw huisarts u niet verder helpen? Dan wordt u mogelijk doorverwezen naar een huidtherapeut of schoonheidsspecialist voor een huidbehandeling. Bepaalde huidbehandelingen vergoeden wij vanuit de aanvullende verzekering.

Verwijst uw huisarts u naar een dermatoloog (huidarts) in het ziekenhuis of in een zelfstandig behandelcentrum (ZBC)? Dan krijgt u een vergoeding vanuit de basisverzekering. Het gaat dan om medisch specialistische zorg. Voor zorg uit de basisverzekering betaalt u eigen risico.

Vergoeding huidbehandelingen vanuit de aanvullende verzekering

Acnebehandeling Camouflagetherapie Ontharen van het gezicht Psoriasisbalneotherapie
IZZ Zorg voor de Zorg Geen vergoeding Geen vergoeding Geen vergoeding Geen vergoeding
IZZ Zorg voor de Zorg + Extra 1 Geen vergoeding Geen vergoeding Geen vergoeding Geen vergoeding

IZZ Zorg voor de Zorg + Extra 2

Maximaal € 200 per kalenderjaar 

Maximaal € 200 per kalenderjaar

Maximaal € 570 per kalenderjaar

Maximaal € 910 per kalenderjaar

IZZ Zorg voor de Zorg + Extra 3

Maximaal € 200 per kalenderjaar Maximaal € 200 per kalenderjaar Maximaal € 570 per kalenderjaar

Maximaal € 910 per kalenderjaar

Naar welke zorgaanbieder?

U krijgt huidbehandelingen voor acne, camouflagetherapie en ontharen van het gezicht alleen vergoed als u naar een zorgaanbieder gaat met wie wij een contract hebben. U bent dan verzekerd van goede zorg. Wij hebben met deze zorgaanbieders namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit, prijs en service. U vindt de gecontracteerde zorgaanbieders in Vergelijk en Kies.

Lichttherapie bij psoriasis, eczeem en vitiligo

Hebt u ernstige psoriasis, eczeem of vitiligo? Dan krijgt u een vergoeding voor een thuiskuur met lichtapparatuur vanuit de basisverzekering. U hebt hiervoor een verwijzing nodig van uw behandelend dermatoloog. Uw ziekenhuis is verantwoordelijk voor de verstrekking van dit hulpmiddel in bruikleen. U betaalt uw eigen risico voor de behandeling en de lichtapparatuur.