EHIC (Europese zorgpas) 

Achterop uw zorgpas vindt u uw EHIC (Europese zorgpas). De EHIC is gratis en u gebruikt deze bij spoedeisende hulp in het buitenland. Neem bij spoedhulp in het buitenland ook altijd contact op met de VGZ voor de Zorg Alarmcentrale: +31 40 297 57 30.

In welke landen gebruikt u de EHIC?

Op www.ehic.nl vindt u de landen waar de pas geldig is. Wanneer u uw persoonsgebonden EHIC toont voorkomt u dat u ter plaatse kosten moet voorschieten. Uw buitenlandse zorgverlener declareert de kosten rechtstreeks bij ons. Wij laten u vervolgens weten welke kosten u eventueel zelf moet betalen.

VGZ voor de Zorg Alarmcentrale: uw eerste aanspreekpunt

Heeft u medische zorg nodig in het buitenland? Of moet u worden opgenomen in het ziekenhuis? Bel dan direct de VGZ voor de Zorg Alarmcentrale op +31 40 297 57 30. Wij kunnen u dan verder adviseren.

Voorwaarden vergoeding medische zorg buitenland

Tijdens uw verblijf in een Europese lidstaat kunt u een vergoeding krijgen voor medische zorg. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als voor de verzekerden van het betreffende land. Bent u bijvoorbeeld in Duitsland? Dan heeft u recht op dezelfde medische hulp als Duitse verzekerden.

EHIC niet geaccepteerd in privé-ziekenhuizen

Privé-ziekenhuizen accepteren de EHIC niet. Dit betekent dat u meestal zelf de kosten moet voorschieten. U kunt dan achteraf de nota's bij ons declareren. Privé-ziekenhuizen vindt u vooral in Griekenland, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en Italië.

Geldigheidsduur EHIC

De geldigheidsduur staat vermeld op uw EHIC, maar de pas is alleen geldig wanneer u ook bent verzekerd bij VGZ voor de Zorg. Gebruikt u de pas en bent u niet verzekerd bij VGZ voor de Zorg? Dan verhalen we achteraf de kosten op u. Is het doel van uw buitenlandse reis alleen een medische behandeling? Dan is de kaart niet geldig.

111 formulier

In sommige landen is de EHIC-pas niet geldig en heeft u een 111 formulier nodig. Dit zijn:

  • Bosnië-Herzegovina
  • Kaapverdië
  • Macedonië
  • Servië
  • Montenegro
  • Tunesië
  • Turkije

Heeft u medische zorg nodig in het buitenland? Neem dan altijd direct contact op met de VGZ voor de Zorg Alarmcentrale via +31 40 297 57 30. De medewerkers kunnen u het 111 formulier verstrekken als dat nodig is. Ook kunnen zij u vertellen welk ziekenhuis of welke kliniek in het land waar u verblijft het 111 formulier accepteert.

Spoedeisend of niet-spoedeisende zorg

Heeft u wel zorg nodig in het buitenland, maar heeft het geen spoed? Dan kunt u de kosten het beste ter plekke betalen en achteraf bij ons declareren. Bijvoorbeeld bij een bezoek aan een buitenlandse huisarts of apotheek.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord