Collectiviteit wijzigen

Wilt u uw collectiviteit wijzigen, toevoegen of verwijderen? Bijvoorbeeld omdat u een nieuwe baan heeft of lid bent van een ledenorganisatie? U regelt dat eenvoudig en snel in Mijn IZZ Zorgverzekering. 

Collectiviteit wijzigen, toevoegen of verwijderen 

Om uw collectief aan te passen logt u met uw DigiD in op Mijn IZZ Zorgverzekering. Uw wijziging is binnen 5 werkdagen verwerkt en zichtbaar in Mijn IZZ Zorgverzekering.

Let op: alleen de hoofdverzekerde kan het collectief wijzigen.

Wijzig uw collectiviteit in Mijn IZZ Zorgverzekering DigiD logo

Wijzig uw collectief op tijd

Heeft u een nieuwe werkgever? Dan heeft u 30 dagen om uw collectief te wijzigen. Ontvangen wij uw wijziging daarna, dan gaat de wijziging in per 1 januari van het volgende jaar.

Liever telefonisch uw wijziging doorgeven?

Bel met onze klantenservice.

Verandert uw werksituatie?

Bekijk hieronder hoe u uw collectieve zorgverzekering kunt aanpassen.

 • Ik heb een nieuwe baan in de zorg

  Bent u via uw werkgever bij ons verzekerd? En stapt u over naar een andere werkgever die ook bij ons is aangesloten? Log dan als hoofdverzekerde in op Mijn IZZ Zorgverzekering en geef dit eenvoudig aan ons door. U hebt hiervoor het collectiviteitsnummer van uw nieuwe werkgever nodig. De wijziging gaat in op de eerste dag van uw nieuwe dienstverband. 
 • Ik ga werken buiten de zorg, mijn nieuwe werkgever biedt geen collectieve zorgverzekering aan

  U kunt gewoon gebruik blijven maken van de IZZ Zorgverzekering. U houdt nog minimaal 2 jaar het recht op 10% collectiviteitskorting. U wordt automatisch overgezet naar een tijdelijke polis met Verlengde Deelname. Een eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen. U betaalt dan een hogere premie voor de aanvullende verzekeringen. De premie voor de basisverzekering blijft gelijk.

  Voorbeeld

  Stel dat u per 1 maart 2018 uit dienst gaat, dan houdt u nog recht op 10% collectiviteitskorting tot en met 31 december 2020. U betaalt de premie, inclusief collectiviteitskorting, rechtstreeks aan ons.

 • Ik ga werken buiten de zorg en mijn nieuwe werkgever heeft een collectieve zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar

  U kunt gewoon gebruik blijven maken van de IZZ Zorgverzekering. Dan houdt u nog minimaal 2 jaar het recht op 10% collectiviteitskorting met Verlengde Deelname. U wordt automatisch overgezet naar een tijdelijke polis. Een eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen. U betaalt dan een hogere premie voor de aanvullende verzekeringen. De premie voor de basisverzekering blijft gelijk. Stel dat u per 1 maart 2018 uit dienst gaat, dan houdt u nog recht op 10% collectiviteitskorting tot en met 31 december 2020. U betaalt de premie, inclusief collectiviteitskorting, rechtstreeks aan ons.

  Wilt u toch overstappen naar de collectieve zorgverzekering van uw nieuwe werkgever? Zeg dan binnen 30 dagen nadat u bij uw nieuwe werkgever bent gestart uw huidige zorgverzekering op. Bel hiervoor met onze klantenservice via 088 - 131 16 54. Meld u binnen die 30 dagen aan bij de collectieve zorgverzekering van uw nieuwe werkgever. Daarna kunt u niet meer tussentijds wisselen van zorgverzekeraar.
 • Mijn dienstverband eindigt en ik heb (nog) geen nieuw werk

  Raakt u werkloos? Dan kunt u gewoon gebruik blijven maken van de IZZ Zorgverzekering. U wordt automatisch overgezet naar een tijdelijke polis. U houdt nog minimaal 2 jaar het recht op 10% collectiviteitskorting met Verlengde Deelname. Een eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen. U betaalt dan een hogere premie voor de aanvullende verzekeringen. De premie voor de basisverzekering blijft gelijk.

  Voorbeeld

  Stel dat u per 1 maart 2018 uit dienst gaat, dan houdt u nog recht op 10% collectiviteitskorting tot en met 31 december 2020. U betaalt de premie, inclusief collectiviteitskorting, rechtstreeks aan ons.

 • Ik ga met pensioen

  U kunt samen met uw eventuele gezinsleden blijven profiteren van de voordelen van de collectieve IZZ Zorgverzekering. U bent zelf verantwoordelijk voor de afmelding, maar meestal stuurt uw oude werkgever de afmelding naar VGZ voor de Zorg. Wij schrijven u automatisch over naar een contractnummer speciaal voor gepensioneerde verzekerden. U behoudt het recht op collectieve korting, maar de eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen. U ontvangt hierover schriftelijk bericht.

 • Ik ga werken als zzp'er in de zorg

  Gaat u aan de slag als zzp’er in de zorg? Dan kunt u zich via ons collectief verzekeren. U kunt altijd overstappen per 1 januari. Was u eerder ook al collectief verzekerd? Dan kunt u ook tussentijds overstappen naar de verzekering voor zzp'ers. Laat dit binnen 30 dagen na het eindigen van uw vorige collectieve verzekering aan ons weten. Bel 088 - 131 16 54.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord