Cookie melding
X

Op vgzvoordezorg.nl maken wij gebruik van cookies en technieken die hierop lijken

Wij gebruiken functionele cookies en analytische cookies. Deze kleine tekstbestanden maken onze website veilig en betrouwbaar, zorgen ervoor dat onze website goed werkt en stellen ons in staat inzichten te krijgen in onze bezoekers. Daarnaast maken wij gebruik van cookies om uw bezoek aan onze website en onze communicatie met u makkelijker en persoonlijker te maken en om onze dienstverlening te verbeteren. Hiermee kunnen wij, en derde partijen, uw internetgedrag op vgzvoordezorg.nl volgen en verzamelen. Zo kunnen we u op onze website en op die van derden de informatie geven die het beste bij u past.

Meer weten? Lees onze cookieverklaring.

Door op ‘accepteren’ te klikken gaat u hiermee akkoord. We gaan uiteraard voorzichtig om met de gegevens die we verzamelen. Als u kiest voor ‘weigeren’ plaatsen wij alleen functionele en analytische cookies.

Akkoord
Weigeren

Zorgpas

Een zorgverlener kan om uw zorgpas vragen. Op de zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en uw klantnummer. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen.

U vindt uw zorgpas en EHIC (Europese zorgpas) vanaf 2022 standaard in uw IZZ Zorgverzekering app. Wilt u liever een plastic zorgpas met EHIC in uw portemonnee? Dan kunt u deze gratis aanvragen via Mijn IZZ Zorgverzekering of de IZZ Zorgverzekering app.

IZZ Zorgverzekering app downloaden

Heeft u nog geen IZZ Zorgverzekering app op uw telefoon? Download deze dan heel eenvoudig in de Apple App Store of de Google Play Store.

Europese zorgpas (EHIC)

Op de achterkant van de zorgpas vindt u uw EHIC-pas (Europese zorgpas). Hiermee bent u in de meeste Europese landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp. Deze informatie vindt u ook in de IZZ Zorgverzekering app.

In deze app vindt u ook informatie die op een EHIC (Europese zorgpas) staat. Maar de informatie in de app is geen officieel document. Soms accepteren zorgverleners in het buitenland deze digitale informatie niet. Ze vragen dan om een plastic pas. Heeft u geen pasje bij u en u heeft medische hulp nodig in het buitenland? Neem dan contact op met de VGZ Alarmcentrale via +31 40 297 57 30. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de zorgverlener. Zo voorkomt u dat u de kosten mogelijk moet voorschieten.

Plastic zorgpas aanvragen

Heeft u liever een plastic zorgpas met EHIC? Bijvoorbeeld omdat u naar het buitenland gaat? Of omdat u geen smartphone heeft? Dan vraagt u de pas het hele jaar door eenvoudig aan via Mijn IZZ Zorgverzekering of in de IZZ Zorgverzekering app. Uw plastic pas ontvangt u binnen 5 werkdagen gratis thuis.

Veelgestelde vragen

• Ik ben mijn zorgpas kwijt. Wat moet ik doen?

De informatie die op uw zorgpas met EHIC staat, vindt u ook terug in de IZZ Zorgverzekering app. Liever een pas in uw portemonnee? Vraag deze dan aan via Mijn IZZ Zorgverzekering of de IZZ Zorgverzekering app. Dat kan ook telefonisch, direct in ons keuzemenu. U ontvangt uw nieuwe pas binnen 5 werkdagen gratis thuis.

• Ik heb een zorgpas gevonden. Wat moet ik doen?

U kunt de pas vernietigen. De persoon om wie het gaat zal zelf een nieuwe zorgpas aanvragen.