Zorgpas

Als verzekerde ontvangt u uw zorgpas automatisch thuis. U vindt u ook een digitale versie in de IZZ Zorgverzekering app.

Vanwege problemen met de voorraad duurt het op dit moment wat langer voordat u uw nieuwe zorgpas ontvangt. We werken hard aan het versturen van al onze zorgpassen. We verwachten dat u deze vanaf 25 januari op de deurmat kunt verwachten. Heeft u voor die tijd uw zorgpas nodig? De digitale versie met alle informatie vindt u eenvoudig terug in onze app.

IZZ Zorgverzekering app downloaden

Heeft u nog geen IZZ Zorgverzekering app op uw telefoon? Download deze dan heel eenvoudig in de Apple App Store of de Google Play Store.

Gegevens op uw zorgpas

Op uw zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en uw klantnummer. Deze gegevens heeft uw zorgverlener nodig om declaraties te kunnen sturen.

Europese zorgpas (EHIC)

Op de achterkant van de zorgpas vindt u uw EHIC-pas (Europese zorgpas). Hiermee bent u in de meeste Europese landen verzekerd van medisch noodzakelijke hulp. Deze informatie vindt u ook in de IZZ Zorgverzekering app.

In deze app vindt u ook informatie die op een EHIC (Europese zorgpas) staat. Deze informatie is geen officiële EHIC. Het komt voor dat sommige zorgverleners in het buitenland deze informatie niet digitaal accepteren. Ze zullen dan vragen om een fysiek pasje. Neem uw zorgpas dus altijd mee naar het buitenland. Heeft u geen pasje bij u en u heeft medische hulp nodig in het buitenland? Neem dan contact op met de VGZ Alarmcentrale via +31 40 297 57 30. Wij sturen dan een bewijs van verzekering naar de zorgverlener. Zo voorkomt u dat u de kosten zelf mogelijk moet voorschieten.

Veelgestelde vragen

  • Ik ben mijn zorgpas kwijt. Wat moet ik doen?

    De informatie die op uw zorgpas met EHIC staat vindt u ook terug in de IZZ Zorgverzekering app. Liever thuis een nieuwe pas ontvangen? Vraag dan heel eenvoudig een nieuwe zorgpas met EHIC aan via Mijn IZZ Zorgverzekering of de IZZ Zorgverzekering app. Het pasje kunt u ook telefonisch aanvragen, direct in ons keuzemenu. U ontvangt uw nieuwe zorgpas dan binnen 7 dagen gratis thuis. 

  • Ik heb een zorgpas gevonden. Wat moet ik doen?

    U kunt de pas vernietigen. De persoon om wie het gaat zal zelf een nieuwe zorgpas aanvragen.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord