Veelgestelde vragen over premies en bijdragen

Heb ik recht op een werkgeversbijdrage als ik bij jullie een zorgverzekering afsluit? Antwoorden op vragen over premies en bijdragen voor uw zorgverzekering vindt u hieronder.

Veelgestelde vragen

 • Ik krijg van jullie een acceptgirokaart voor het betalen van mijn premie. Kan ik ook via automatische incasso of iDEAL betalen?

  Ja dat kan. U kunt uw betaalwijze in Mijn IZZ Zorgverzekering aanpassen. 

 • Ik ben collectief verzekerd. Kan ik mijn zorgpremie via automatische incasso betalen?

  Bent u via uw werkgever collectief verzekerd bij ons en betaalt u zelf uw zorgpremie? Dan kunt u gebruikmaken van automatische incasso. U kunt uw betaalwijze aanpassen in Mijn IZZ Zorgverzekering.

 • Wie bepaalt de hoogte van de werkgeversbijdrage?
  Uw cao-partijen stellen jaarlijks de hoogte van de werkgeversbijdrage vast. 
 • Heb ik recht op een werkgeversbijdrage?
  Of u recht heeft op een werkgeversbijdrage hangt af van uw cao. Bekijk of u recht heeft op de werkgeversbijdrage.
 • Wat is de hoogte van de werkgeversbijdrage?
  De hoogte van de werkgeversbijdrage hangt af van uw cao. Bekijk hoe hoog de werkgeversbijdrage voor uw cao is.
 • Zijn er kosten verbonden aan het betalen per acceptgiro?
  Ja, u betaalt € 1,50 voor elke premie- of zorgkostenfactuur die u ontvangt. Wilt u liever niet € 1,50 extra betalen? Pas uw betaalwijze dan aan en kies voor automatische incasso of betalen via iDEAL. In dat laatste geval ontvangt u uw facturen digitaal per e-mail. In de mail staat een iDEAL-betaallink. De facturen kunt u daarnaast ook bekijken en betalen in Mijn IZZ Zorgverzekering of in de IZZ Zorgverzekering app.
 • Welke premie betaal ik als ik uit dienst ga, omdat ik stop met werken of buiten de zorg ga werken?

  U houdt nog 2 jaar recht op 5% collectiviteitskorting met Verlengde Deelname. U betaalt geen hogere premie voor de basisverzekering. De premies voor de aanvullende verzekeringen blijven ook gelijk. Een eventuele werkgeversbijdrage komt wel te vervallen. 

  Voorbeeld
  Stel dat u per 1 maart 2018 uit dienst gaat, dan houdt u nog recht op 5% collectiviteitskorting tot en met 31 december 2020.

 • Ik betaal via automatische incasso, maar heb alsnog een acceptgiro ontvangen. Hoe kan dat?

  Uw toestemming voor automatische incasso geldt voor de betaling van de premie, het eigen risico, eigen bijdrage en onterecht uitbetaalde vergoedingen. Voor het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen incasseren wij maximaal € 220 automatisch per keer. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

  Kunnen wij het bedrag (tot € 220) niet automatisch bij u incasseren? Dan ontvangt u ook een acceptgiro. Hiervoor brengen wij € 1,50 acceptgirokosten bij u in rekening.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord