Premies en bijdragen

Heb ik recht op een werkgeversbijdrage als ik de IZZ Zorgverzekering bij VGZ afsluit? Antwoorden op vragen over premies en bijdragen voor uw zorgverzekering.

Veelgestelde vragen

 • Ik krijg van jullie een acceptgirokaart voor het betalen van mijn premie. Kan ik ook via automatische incasso betalen?

  Ja dat kan. U kunt uw betalingswijze aanpassen in Mijn IZZ Zorgverzekering. Ga naar Verzekeringen 2019 en kies voor 'Betaalgegevens wijzigen'. Let op: het betalen van uw premie en uw zorgkosten zijn 2 verschillende instellingen..

 • Ik ben collectief verzekerd. Kan ik mijn zorgpremie via automatische incasso betalen?
  Bent u via uw werkgever collectief verzekerd bij ons en betaalt u zelf uw zorgpremie? Dan kunt u gebruikmaken van automatische incasso. U kunt uw betalingswijze aanpassen in Mijn IZZ Zorgverzekering.Ga naar Verzekeringen 2019 en kies voor Betaalgegevens wijzigen. Let op: het betalen van uw premie en uw zorgkosten zijn 2 verschillende instellingen.
 • Wie bepaalt de hoogte van de werkgeversbijdrage?
  Uw cao-partijen stellen jaarlijks de hoogte van de werkgeversbijdrage vast. Bekijk hoe hoog de werkgeversbijdrage voor uw cao is.
 • Heb ik recht op een werkgeversbijdrage?
  Of u recht heeft op een werkgeversbijdrage hangt af van uw cao. Bekijk of u recht hebt op de werkgeversbijdrage.
 • Wat is de hoogte van de werkgeversbijdrage?
  De hoogte van deze werkgeversbijdrage hangt af van uw cao. Bekijk hoe hoog de werkgeversbijdrage voor uw cao is.
 • Zijn er kosten verbonden aan het betalen per acceptgiro?
  Ja, u betaalt € 1,50 voor elke premie- of zorgkostenfactuur die u ontvangt. Voor digitale acceptgiro’s brengen wij geen kosten in rekening. U ontvangt digitale acceptgiro’s in Mijn IZZ Zorgverzekering. Als de factuur klaar staat in Mijn IZZ Zorgverzekering dan krijgt u per mail bericht hierover.
 • Welke premie betaal ik als ik uit dienst ga omdat ik stop met werken of buiten de zorg ga werken?

  U houdt nog 2 jaar recht op 10% collectiviteitskorting met Verlengde Deelname. U betaalt geen hogere premie voor de basisverzekering. De premies voor de aanvullende verzekeringen blijven ook gelijk. Een eventuele werkgeversbijdrage komt wel te vervallen. 

  Voorbeeld
  Stel dat u per 1 maart 2018 uit dienst gaat, dan houdt u nog recht op 10% collectiviteitskorting tot en met 31 december 2020.

 • Kan ik in plaats van per post mijn acceptgiro online ontvangen?
  Ja, dit regelt u in Mijn IZZ Zorgverzekering. Bij 'Instellingen' kunt u aangeven dat u uw post alleen online wilt ontvangen door te kiezen voor 'Digitaal'. U krijgt altijd een seintje als de acceptgiro in uw postvak klaar staat in Mijn IZZ Zorgverzekering en kunt deze dan direct online betalen via iDeal.
 • Ik betaal via automatische incasso, maar heb alsnog een acceptgiro ontvangen. Hoe kan dat?

  Uw toestemming voor automatische incasso geldt voor de betaling van de premie, het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen. Voor het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen incasseren wij maximaal € 220 automatisch per keer. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

  Kunnen wij het bedrag (tot € 220) niet automatisch bij u incasseren? Dan ontvangt u ook een acceptgiro. Hiervoor brengen wij € 1,50 acceptgirokosten bij u in rekening.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord