Basisverzekering

Welke basisverzekeringen biedt de IZZ Zorgverzekering door VGZ? Krijg ik korting als ik mij verzeker via mijn werkgever? Antwoorden op vragen over de basisverzekeringen van de IZZ Zorgverzekering door VGZ vindt u hier.

Veelgestelde vragen

 • Kan iedereen een IZZ Zorgverzekering bij VGZ voor de Zorg afsluiten?
  Ja, iedereen kan een IZZ Zorgverzekering afsluiten bij VGZ voor de Zorg. Ook al werkt u niet in de zorg. Bij VGZ voor de Zorg is iedereen welkom. Maar u krijgt alleen collectiviteitskorting als u in de zorg werkt.
 • Vanaf wanneer moet mijn kind premie betalen voor de basisverzekering?
  Als uw kind 18 jaar wordt, moet u vanaf de eerste dag van de maand daaropvolgend premie betalen. Wordt uw kind bijvoorbeeld in maart 18 jaar, dan moet hij/zij per 1 april premie betalen.
 • Loopt de IZZ Basisverzekering tijdens een voltijds onbetaald (ouderschaps)verlof door?
  Tijdens onbetaald (ouderschaps)verlof blijft u volgens de IZZ Basisverzekering verzekerd. Wij brengen de premie voor de IZZ Basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen bij uw werkgever in rekening.
 • Wanneer valt u onder de verzekeringsplicht?

  Met een basisverzekering verzekert u zich voor zorg uit het basispakket. Het afsluiten van een basisverzekering is wettelijk verplicht als u in Nederland woont of werkt. Ook voor uw kinderen moet u een basisverzekering afsluiten. U moet uw kind(eren) binnen 4 maanden na de geboorte inschrijven bij een zorgverzekeraar.

  Voor kinderen tot 18 jaar betaalt u geen premie en geldt geen eigen risico.

 • Wanneer bent u verplicht een basisverzekering af te sluiten?

  Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering sluiten. Komt u (terug) uit het buitenland en bent u verzekeringsplichtig? Dan moet u binnen 4 maanden na het ontstaan van de verzekeringsplicht een zorgverzekering sluiten.

  De basisverzekering geldt niet voor:
  • personen zonder verblijfsvergunning
  • personen die Nederland wonen, maar in het buitenland werken
  • personen die uitsluitend buitenlandse pensioenen en/of uitkeringen ontvangen vanuit verdragslanden
  • militairen in actieve dienst.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord