Basisverzekering

Welke basisverzekeringen biedt VGZ? Krijg ik korting als ik mij verzeker via mijn werkgever? Antwoorden op vragen over de basisverzekeringen van VGZ vindt u hier.

Veelgestelde vragen

 • Kan iedereen een IZZ Zorgverzekering afsluiten?

  Ja, iedereen kan een IZZ Zorgverzekering afsluiten bij VGZ. Ook al werkt u niet in de zorg. Bij VGZ is iedereen welkom. De collectiviteitskorting is er alleen voor zorgmedewerkers.
 • Vanaf wanneer moet mijn kind premie betalen voor de basisverzekering?

  Als uw kind 18 jaar wordt, moet u vanaf de eerste dag van de maand daaropvolgend premie betalen. Wordt uw kind bijvoorbeeld in maart 18 jaar, dan moet hij/zij per 1 april premie betalen.
 • Loopt de IZZ Basisverzekering tijdens een voltijds onbetaald (ouderschaps)verlof door?

  Tijdens onbetaald (ouderschaps)verlof blijft u volgens de IZZ Basisverzekering verzekerd. Wij brengen de premie voor de IZZ Basisverzekering en eventuele aanvullende verzekeringen bij uw werkgever in rekening.
 • Wanneer valt u onder de verzekeringsplicht?

  Met een basisverzekering verzekert u zich voor zorg uit het basispakket. Het afsluiten van een basisverzekering is wettelijk verplicht als u in Nederland woont of werkt. Ook voor uw kinderen moet u een basisverzekering afsluiten. U moet uw kind(eren) binnen 4 maanden na de geboorte inschrijven bij een zorgverzekeraar.

  Voor kinderen tot 18 jaar betaalt u geen premie en geldt geen eigen risico.

 • Wanneer bent u verplicht een basisverzekering af te sluiten?

  Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering sluiten. Komt u (terug) uit het buitenland en bent u verzekeringsplichtig? Dan moet u binnen 4 maanden na het ontstaan van de verzekeringsplicht een zorgverzekering sluiten.

  De basisverzekering geldt niet voor:
  • personen zonder verblijfsvergunning
  • personen die Nederland wonen, maar in het buitenland werken
  • personen die uitsluitend buitenlandse pensioenen en/of uitkeringen ontvangen vanuit verdragslanden
  • militairen in actieve dienst.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord