Declaratie indienen

Heeft u een nota die u bij ons wilt declareren? Dat kan eenvoudig en veilig online met de IZZ Zorgverzekering app of via Mijn IZZ Zorgverzekering.

Met de IZZ Zorgverzekering app
 • Foto maken van uw nota en direct versturen
 • Uw ingediende nota's inzien en de stand van uw eigen risico
 • U ontvangt binnen 6 werkdagen uw vergoeding

App Store  Google Play

 

Via Mijn IZZ Zorgverzekering
 • Al uw gegevens zijn al ingevuld
 • Alleen nog maar een foto toevoegen
 • Binnen 6 werkdagen uitbetaald

Declareren voor een ander? Declareer dan direct met een klantnummer.

Per post declareren

Declareert u liever via papier? Vul dan het declaratieformulier in en voeg uw originele nota toe. Stuur het samen naar ons op. Ons adres vindt u op het declaratieformulier. U ontvangt binnen 10 werkdagen uw vergoeding.

Declaratieformulieren

Medische verklaring voor vervoerskosten

Let op! U heeft voor een vergoeding voor zittend ziekenvervoer altijd vooraf toestemming van ons nodig. U vraagt toestemming aan met het formulier Medische Verklaring Zittend Ziekenvervoer.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt het voordat mijn declaratie verwerkt is?
  Heeft u uw declaratie online ingediend? Dan ontvangt u het bedrag dat wij vergoeden binnen 6 werkdagen op uw rekening. Dient u uw declaratie per post in? Na ontvangst van de nota, ontvangt u het bedrag dat wij vergoeden binnen 10 werkdagen op uw rekening.
 • Wat gebeurt er met mijn nota als ik deze declareer?

  Na ontvangst van uw nota beoordelen wij of deze in aanmerking komt voor een vergoeding. Uw eventuele vergoeding vindt u terug in Mijn IZZ Zorgverzekering. U ontvangt een e-mail als deze informatie zichtbaar is.

  Heeft u aangegeven dat u uw documenten per post wil ontvangen? Dan ontvangt u binnen 3 werkdagen na verwerking van uw declaratie de zorgkostenfactuur.

  Als het om bepaalde redenen niet mogelijk is dat wij uw declaratie tijdig verwerken, ontvangt u hierover een brief waarin wij aangeven voor welke datum wij uw declaratie wel kunnen verwerken.

 • Kan ik oude declaraties indienen?
  U kunt nota’s uiterlijk 3 jaar na het begin van de behandeling indienen.
 • Waar vind ik mijn ingediende declaraties?
  Declaraties die u via de IZZ Zorgverzekering app heeft ingediend, zijn zichtbaar in de app. 6 dagen nadat wij uw declaratie ontvangen hebben, is uw declaratie zichtbaar in Mijn IZZ Zorgverzekering. U kunt dan zelf kijken wat de status is. Na 6 werkdagen krijgt u het bedrag dat wij vergoeden op uw rekening. Daarnaast krijgt u van ons een zorgkostenfactuur. Hierop staat wat wij vergoeden en of u eigen risico of een eigen bijdrage moet betalen.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord