Declaratie indienen

Heeft u een nota die u bij ons wilt declareren? Dat kan eenvoudig en veilig online met de IZZ Zorgverzekering app of via Mijn IZZ Zorgverzekering. U ontvangt het bedrag dat wij vergoeden binnen 6 werkdagen op uw rekening.

Log in en declareer via Mijn IZZ Zorgverzekering
Declareren voor een ander
Declareren voor een verzekerde met een klantnummer?
PGB declareren
Heeft u een persoonsgebonden budget (pgb) voor verpleging en/of verzorging? Dan kunt u de gemaakte kosten achteraf declareren.
Waar moet mijn declaratie aan voldoen?

Wij kunnen uw declaratie alleen verwerken als de volgende informatie op de nota staat:

 • naam, adres en geboortedatum van verzekerde
 • soort behandeling
 • het bedrag per behandeling
 • de datum van de behandeling
 • naam en adres van de zorgaanbieder

Per post declareren

Declareert u liever via de post? U ontvangt in dat geval het bedrag dat wij vergoeden binnen 10 werkdagen op uw rekening.

Postadres:
Zorgverzekeraar VGZ
Postbus 25030
5600 RS Eindhoven

Vul het declaratieformulier in en voeg uw originele nota toe.

Declaratieformulieren

Machtiging vervoer
Afbeelding machtiging vervoer
Let op! U heeft voor een vergoeding voor zittend ziekenvervoer altijd vooraf toestemming van ons nodig.
Buitenlandse nota
Afbeelding buitenlandse nota
Heeft u zorgkosten in het buitenland gemaakt? Vaak hebben we dan extra informatie nodig.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt het voordat mijn declaratie verwerkt is?
  Heeft u uw declaratie online ingediend? Dan ontvangt u het bedrag dat wij vergoeden binnen 6 werkdagen op uw rekening. Dient u uw declaratie per post in? Na ontvangst van de nota, ontvangt u het bedrag dat wij vergoeden binnen 10 werkdagen op uw rekening.
 • Wat gebeurt er met mijn nota als ik deze declareer?

  Na ontvangst van uw nota beoordelen wij of deze in aanmerking komt voor een vergoeding. Uw eventuele vergoeding vindt u terug in Mijn IZZ Zorgverzekering. U ontvangt een e-mail als deze informatie zichtbaar is.

  Heeft u aangegeven dat u uw documenten per post wil ontvangen? Dan ontvangt u binnen 3 werkdagen na verwerking van uw declaratie de zorgkostenfactuur.

  Als het om bepaalde redenen niet mogelijk is dat wij uw declaratie tijdig verwerken, ontvangt u hierover een brief waarin wij aangeven voor welke datum wij uw declaratie wel kunnen verwerken.

 • Kan ik oude declaraties indienen?
  U kunt nota’s uiterlijk 3 jaar na het begin van de behandeling indienen.
 • Waar vind ik mijn ingediende declaraties?
  Declaraties die u via de IZZ Zorgverzekering app heeft ingediend, zijn zichtbaar in de app. 6 dagen nadat wij uw declaratie ontvangen hebben, is uw declaratie zichtbaar in Mijn IZZ Zorgverzekering. U kunt dan zelf kijken wat de status is. Na 6 werkdagen krijgt u het bedrag dat wij vergoeden op uw rekening. Daarnaast krijgt u van ons een zorgkostenfactuur. Hierop staat wat wij vergoeden en of u eigen risico of een eigen bijdrage moet betalen.
X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord