Betalingsmogelijkheden

Hieronder vindt u alle betalingsmogelijkheden. In Mijn IZZ Zorgverzekering past u uw postvoorkeur en betaalwijze eenvoudig aan.

Hoe kunt u uw premie betalen?

Direct via uw salaris

Misschien heeft u met uw werkgever afgesproken dat uw zorgpremie direct wordt betaald van uw salaris. Wel zo makkelijk!

Via automatische incasso

Kiest u hiervoor? Dan betaalt u uw premie iedere maand vooraf en dit gaat helemaal automatisch.

Per acceptgiro

U kunt uw premie ook betalen per acceptgiro. Hiervoor betaalt u € 1,50 per acceptgiro.

Rekening per e-mail betalen

Kiest u voor digitale post? Dan ontvangt een mail van ons voor uw premie. U kunt direct vanuit de mail uw premie betalen via de iDEAL-link. Of u kunt inloggen in Mijn IZZ Zorgverzekering om te betalen of de IZZ Zorgverzekering app gebruiken.

Overige zorgkosten betalen

Via automatische incasso

Heeft u aangegeven te willen betalen via automatische incasso? Voor het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen incasseren wij maximaal € 220 automatisch per keer. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Let op! Ontvangt u uw post alleen digitaal? Dan sturen wij u een betaalmail met een iDEAL-link. Ook vindt u de factuur terug in Mijn IZZ Zorgverzekering waar u met iDEAL kunt betalen. Of u kunt betalen via de IZZ Zorgverzekering app. 

Voordelen betalen via automatische incasso

  • U heeft geen omkijken naar uw betalingen
  • U betaalt geen acceptgirokosten

Goed om te weten: u kunt binnen 8 weken na de afschrijving de incasso door uw bank ongedaan laten maken.

Rekening per e-mail betalen

Heeft u digitale post als voorkeur? Dan ontvangt u ook voor overige zorgkosten een betaalmail van ons met een iDEAL-betaallink. U betaalt dan direct vanuit de mail. Maar de factuur staat ook in Mijn IZZ Zorgverzekering. Of u kunt de IZZ Zorgverzekering app gebruiken om te betalen. 

Per acceptgiro

Wilt u deze overige kosten niet via automatische incasso of iDEAL betalen? Dan kan dit ook per acceptgiro. Wij brengen voor het ontvangen van een acceptgiro per post € 1,50 per acceptgiro in rekening. 

Moeite met betalen?

Lukt het u niet om uw zorgpremie en facturen van VGZ voor de Zorg op tijd te betalen? Bel dan in ieder geval met onze klantenservice. Een betalingsachterstand kan vervelende gevolgen hebben en u ook extra geld kosten. Wij bespreken daarom graag de mogelijkheden, bijvoorbeeld van een betalingsregeling. Volgend jaar kunt u kiezen voor gespreid betalen van het verplichte eigen risico.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord