Betalen

Hoe betaalt u uw premie? En hoe uw overige kosten, zoals uw eigen risico en eigen bijdrage? Hieronder vindt u alle betalingsmogelijkheden. In Mijn IZZ Zorgverzekering past u uw betaalwijze eenvoudig aan.

Hoe kunt u uw premie betalen?

Direct via uw salaris

Misschien heeft u met uw werkgever afgesproken dat uw zorgpremie direct wordt betaald van uw salaris. Wel zo makkelijk!

Via automatische incasso

Kiest u hiervoor? Dan betaalt u uw premie iedere maand vooraf en dit gaat helemaal automatisch.

Per acceptgiro

U kunt uw premie ook betalen per acceptgiro. Hiervoor betaalt u € 1,50 per acceptgiro.

Hoe betaalt u de overige kosten, zoals eigen risico en eigen bijdrage?

Via automatische incasso

Heeft u aangegeven te willen betalen via automatische incasso? Voor het eigen risico, eigen bijdragen en onterecht uitbetaalde vergoedingen incasseren wij maximaal € 220 automatisch per keer. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden. Let op: ontvangt u uw post alleen digitaal? Dan vindt u de acceptgiro terug in uw postvak in Mijn IZZ Zorgverzekering.

Voordelen betalen via automatische incasso

  • U heeft geen omkijken naar uw betalingen.
  • U kunt binnen 8 weken na de afschrijving de incasso door uw bank ongedaan laten maken.
  • U betaalt geen acceptgirokosten.

Per acceptgiro

Wilt u deze overige kosten niet via automatische incasso betalen? Dan kan dit ook per acceptgiro. Wij brengen voor het ontvangen van een acceptgiro per post € 1,50 per acceptgiro in rekening. Hebt u aangegeven dat u uw post alleen digitaal wilt ontvangen? Dan vindt u de acceptgiro terug in uw postvak in Mijn IZZ Zorgverzekering. Dit is kosteloos.

Uw betalingswijze aanpassen

In Mijn IZZ Zorgverzekering wijzigt u eenvoudig uw betalingswijze, onderaan bij het tabblad 'Mijn gegevens'.

Moeite met betalen?

Lukt het u niet om uw zorgpremie en facturen van VGZ voor de Zorg op tijd te betalen? Bel dan in ieder geval met onze klantenservice. Een betalingsachterstand kan vervelende gevolgen hebben en u ook extra geld kosten. Wij bespreken daarom graag de mogelijkheden, bijvoorbeeld van een betalingsregeling. Volgend jaar kunt u kiezen voor gespreid betalen van het verplichte eigen risico.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord