Keurmerk Klantgericht Verzekeren

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten kunnen rekenen op uitstekende dienstverlening. Daarom hebben wij de kwaliteit van onze producten en dienstverlening laten toetsen door de Stichting toetsing verzekeraars (Stv). Vanaf 11 februari 2015 heeft VGZ voor de Zorg het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Daar zijn wij trots op. Wij vertellen u daarom op deze pagina graag wat dit voor u betekent.

Wat is het Keurmerk Klantgericht Verzekeren?

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren is een kwaliteitskeurmerk. Het betekent dat u bij VGZ voor de Zorg kunt rekenen op begrijpelijke informatie, verzekeringen die bij u passen en optimale dienstverlening. Met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren laten wij zien dat wij klantgericht werken en hoe wij dat doen. En het betekent ook dat wij hierop regelmatig worden getoetst.

Bekijk het filmpje over het Keurmerk Klantgericht Verzekeren


Video keurmerk klantgericht verzekeren

 
Wat betekent het Keurmerk Klantgericht Verzekeren voor u?

Het Keurmerk Klantgericht Verzekeren garandeert een constante kwaliteit van dienstverlening en klantgerichtheid van een verzekeraar. Zo hebt u als verzekerde bij VGZ voor de Zorg de zekerheid dat wij onze beloftes nakomen. En kunt u rekenen op uitstekende klantenservice en producten en diensten van goede kwaliteit. Dit doen wij op de volgende manier:

 • Onze producten zijn begrijpelijk
 • Onze producten hebben toegevoegde waarde en zijn geschikt voor u als klant
 • Onze dienstverlening is van optimale kwaliteit
 • Wij werken voortdurend aan onze kwaliteit en hebben een kwaliteitsbeleid

Onze producten zijn begrijpelijk

Welke verzekering hebt u aangevraagd en wat houdt deze verzekering in? Wij vinden het erg belangrijk dat u de inhoud van een verzekeringsproduct begrijpt. U moet er op kunnen vertrouwen dat het product aan uw verwachtingen voldoet. Daarom vindt u op onze website:

Heldere voorlichting en taalgebruik

Wij schrijven onze teksten zo begrijpelijk en helder mogelijk. Moeilijke verzekeringstechnische termen? Wij leggen ze uit.

Duidelijke uitleg bij onze verzekeringen

Welke risico’s dekt een verzekering? Wat krijgt u vergoed? En welke factoren spelen mee bij de hoogte van de premie? U leest het op onze website. Zo helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze voor een verzekering.

Informatie over geldzaken: Wijzer in geldzaken

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering te sluiten. Het is belangrijk dat u de juiste zorgverzekering kiest: een natura- of een restitutieverzekering. En dat u begrijpt welke financiële gevolgen uw keuze heeft. Zo betaalt u (maandelijks) premie voor uw basisverzekering, geldt er een eigen risico van € 385 en voor sommige vormen van zorg betaalt u eigen bijdragen. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hebt u vragen over verzekeringsproducten en wat dit financieel voor u betekent? Wijzer in geldzaken helpt u om bewust financiële beslissingen te nemen. Op de website van Wijzer in geldzaken vindt u meer informatie.

Duidelijke informatie over ons selectiebeleid

Wij hanteren geen medische of tandheelkundige selectie voor onze aanvullende verzekeringen.

Onze producten hebben toegevoegde waarde en zijn geschikt voor u als klant.

Wij maken en verkopen producten die voor u een toegevoegde waarde hebben en voor u geschikt zijn. Bij onze productontwikkeling doen wij onderzoek naar klantbehoeften. Ook bestaande producten toetsen wij periodiek aan uw wensen.

Onze dienstverlening is van optimale kwaliteit

U staat als klant centraal. Wij hebben onze dienstverlening zo optimaal mogelijk voor u ingericht. Hoe snel beantwoorden wij de telefoon? Hoe gaan wij om met klachten? VGZ voor de Zorg heeft hier afspraken over gemaakt. U leest hieronder wat dit voor u betekent.

Reactietermijnen

U hebt een e-mail gestuurd, een klacht ingediend of nota gedeclareerd. Wij vertellen u binnen welke termijn wij uw aanvraag afhandelen.

Bekijk onze reactietermijnen

Klachtenafhandeling

Uw zorgverzekering is bij VGZ voor de Zorg goed geregeld. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent en een klacht hebt over onze dienstverlening. U kunt dan een klacht indienen. Alle ontvangen en afgehandelde klachten publiceren wij jaarlijks in een overzicht  op onze website.

Wij hanteren een brede definitie van een klacht: elke uiting van ongenoegen nemen wij als klacht in behandeling. Wilt u meer weten? Lees meer over ons klachtenbeleid.

Uw nota declareren

Hebt u zorgkosten gemaakt? Of medische hulp nodig gehad op vakantie? U kunt uw nota eenvoudig declareren via onze website.

Zorgkosten declareren
Zorgkosten buitenland declareren

Telefonische bereikbaarheid

Om u goed van dienst te kunnen zijn krijgt u een keuzemenu te horen als u ons belt. Zo krijgt u de juiste medewerker aan de lijn. De maximale wachttijd bedraagt vijf minuten. Is het druk? Dan krijgt u de mogelijkheid om een terugbelafspraak in te spreken. Maakt u hier geen gebruik van? Dan kan de wachttijd langer zijn dan vijf minuten. Op onze contactpagina ziet u hoe en wanneer u ons kunt bereiken en wat de kosten zijn.

Bereikbaarheid per e-mail

U kunt ons een vraag stellen door het vragenformulier in te vullen. U ontvangt een bevestiging per e-mail wanneer u het formulier hebt ingevuld. Bekijk binnen welke termijn wij uw e-mail afhandelen.

Kwaliteitsbeleid

Uw mening is belangrijk voor ons. Wat kunnen we verbeteren aan onze dienstverlening? Zo werken wij aan ons kwaliteitsbeleid.

Klanttevredenheidsonderzoek

Wij vragen u een paar keer per jaar om uw mening te geven. Over onze website bijvoorbeeld. Of over onze dienstverlening. Dit doen we meestal met een online vragenlijst.

Wat doen wij met de resultaten?

Wij gebruiken de resultaten uit het klanttevredenheidsonderzoek om onze dienstverlening te verbeteren. Zo kunnen wij ú en onze andere verzekerden in de toekomst beter helpen. Bijvoorbeeld door onze website aan te passen. Of u een nieuwe service aan te bieden. Natuurlijk houden wij u ook op de hoogte van de resultaten. En laten wij u weten wat wij met de resultaten doen.

Verbeteringen
Met de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek verbeteren wij komend jaar het volgende:

 • Bij onze klantenservice voeren we verbeteringen door om in nog meer gevallen meteen het juiste antwoord te geven. Zo kunnen we afspraken met onze klanten nóg vaker nakomen.
 • We maken verschillende zaken makkelijker voor onze klanten. Bijvoorbeeld het vinden van vergoedingen, het verbeteren van communicatie via kanalen die klanten belangrijk vinden en we proberen onze premies en vergoedingen zo stabiel mogelijk te houden.

Bekijk de resultaten van ons klanttevredenheidsonderzoek in 2017

Verantwoord beleggingsbeleid

Als zorgverzekeraar hebben wij geld in beheer. Een deel van het geld hebben wij nog niet direct nodig voor de uitoefening van het verzekeringsbedrijf. Dit geld beleggen wij. Dat doen wij op een buitengewoon zorgvuldige en verantwoorde manier. Wij streven er hiermee naar om het geld in ieder geval te behouden. En tegelijkertijd ook om rendement uit ons geld te halen.

Wij hebben aandelen van verschillende bedrijven in onze beleggingsportefeuille. En voor deze beleggingsportefeuille hebben wij een verantwoord beleggingsbeleid vastgesteld. Dat doen wij door deze bedrijven te toetsen op maatschappelijke thema’s. En dan speciaal op de punten die wij belangrijk vinden.

Dit zijn de thema’s die wij belangrijk vinden:

 • respecteren van mensenrechten
 • milieu
 • respecteren van arbeidsrechten
 • respecteren van corporate governance
 • tegengaan van corruptie
 • geen controversiële wapens en geen tabak

Lees meer over ons verantwoord beleggingsbeleid