U zorgt voor anderen. Wij zorgen voor u.

Speciaal voor u

Workshops, tips en
psychische ondersteuning

Concrete hulp: online gesprek met psycholoog, workshops en tips   

Het coronavirus treft u als zorgmedewerker of arts uitzonderlijk. Het werk is intensiever en risicovoller. U wordt gevraagd om flexibel te zijn. Mogelijk staat u voor dilemma’s. Bijvoorbeeld wanneer u niet de zorg kunt geven die u gewend bent te geven. Of als u aan een bed zit waar eigenlijk de familie had moeten zijn. Het kan ook zijn dat u patiënten of bewoners waar u lang voor gezorgd heeft nu moet missen. In deze situaties is het heel normaal om gevoelens van angst, machteloosheid, constante alertheid of verdriet te ervaren. Met deze workshops, tips en psychische hulp hopen wij u een hart onder de riem te steken. U zorgt voor anderen. Wij zorgen graag voor u.

Online hulp bij stress van werken in de zorg

Wilt u weten hoe u kunt omgaan met de stress en onzekerheid van het werken in de zorg in tijden van corona? Op het OpenUp-platform vindt u programma's, informatie, tips en adviezen. Speciaal voor mensen in de zorg.

Wat is OpenUp?

De website OpenUp.care biedt informatie en inspiratie om te komen tot een positieve gedragsverandering. Ook is het mogelijk om eenvoudig contact te maken met een psycholoog. OpenUp is een initiatief van zorginstelling iPractice. 

Even praten met een psycholoog? Doe het meteen

Met OpenUp (video)belt of chat u vandaag nog met een psycholoog. Om uw hart te luchten, emoties te uiten en te bespreken waar u tegenaan loopt. Dat kan gewoon vanuit huis. Op werkdagen tussen 8.30 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Heeft u de IZZ Zorgverzekering door VGZ? Dan maakt u hier kosteloos gebruik van. 
Consult boeken bij een psycholoog? Plan 'm meteen

Wilt u een consult van een psycholoog? Dat kan gewoon vanuit huis. Op werkdagen tussen 8.30 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Een consult duurt 25 minuten. En als het nodig is, dan kan er een vervolgconsult worden gepland. Heeft u de IZZ Zorgverzekering door VGZ? Dan maakt u hier kosteloos gebruik van. 


Hoe werkt het?

  1. Plan hieronder een consult bij OpenUp 
  2. U ontvangt een bevestiging met daarop de inbelgegevens
  3. Start uw gesprek op de afgesproken tijd

Tips voor mensen in de zorg

Hoe gaat u om met stress in de zorg? Hoe zorgt u dat het thuis goed geregeld is? En hoe zorgt u ook goed voor uzelf?

Beter ontspannen met onze gratis extra's 

Grip op coronastress

Online workshop

De coronacrisis heeft veel invloed op uw leven. Met deze online workshop leert u om te gaan met deze nieuwe situatie.

 

 

Balans bij mantelzorgen

Online workshop

Het is fijn om te zorgen voor een ander. Maar de druk is hoog en tijd voor uzelf schiet er misschien bij in. Leer de balans te houden. 

Ontspannen met mindfulness

App

Mindfulness helpt u zelfbewuster en meer ontspannen te worden. Gebruikers geven de VGZ Mindfulness Coach app 4,1 sterren.


Minder piekeren

Online workshop

Als uw gedachten steeds terugkeren naar eenzelfde punt kan dat vervelend zijn. Leren hoe u minder piekert? Dat kan!

vgz slaap digitale workshop

Beter slapen

Online workshop

Met de online workshop Beter Slapen gaat u zelf aan de slag. De workshop is door professionals gemaakt en helpt slaapproblemen voorkomen of verhelpen.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord