U zorgt voor anderen. Wij zorgen voor u.

Speciaal voor u

Workshops, tips en
psychische ondersteuning

Concrete hulp, workshops en tips   

Het coronavirus heeft u als ziekenhuismedewerker uitzonderlijk getroffen. Eerst de drukke, intensieve diensten om de corona-patiënten op te vangen. Nu de nieuwe stroom aan uitgestelde, reguliere zorg. Velen van u zijn ongekend druk en u wordt gevraagd om flexibel te zijn. Soms staat u voor dilemma’s. Als u niet de zorg kunt geven die u gewend bent te geven. Of als het werk op uw afdeling juist is afgenomen. En u drukke collega’s graag zou ondersteunen. In deze situaties is het heel normaal om gevoelens van angst, machteloosheid, constante alertheid of verdriet te ervaren. Met deze workshops, tips en psychische hulp hopen wij u een hart onder de riem te steken. U zorgt voor anderen. Wij zorgen graag voor u.

Online hulp bij stress van werken in de zorg

Wilt u weten hoe u kunt omgaan met de stress en onzekerheid van het werken in de zorg in tijden van corona? Op het OpenUp-platform vindt u programma's, informatie, tips en adviezen. Speciaal voor mensen in de zorg.

Wat is OpenUp?

De website OpenUp.care biedt informatie en inspiratie om te komen tot een positieve gedragsverandering. Ook is het mogelijk om eenvoudig contact te maken met een psycholoog. OpenUp is een initiatief van zorginstelling iPractice. 

Eens praten met een psycholoog? Plan direct een gesprek 

Met OpenUp (video)belt of chat u vandaag nog met een psycholoog. Om uw hart te luchten, emoties te ventileren en te bespreken waar u tegenaan loopt. Dat kan gewoon vanuit huis. Op werkdagen tussen 8.30 en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Een consult duurt 25 minuten. En als het nodig is, dan kan er een vervolgconsult worden gepland. 

 

Hoe werkt het?

  1. Plan hieronder een consult bij OpenUp 
  2. U ontvangt een bevestiging met daarop de inbelgegevens
  3. Start uw gesprek op de afgesproken tijd

Let op: Heeft u de IZZ Zorgverzekering door VGZ? Dan kunt u hiervan kosteloos gebruik maken.

Tips voor mensen in de zorg

Hoe gaat u om met stress in de zorg? Hoe zorgt u dat het thuis goed geregeld is? En hoe zorgt u ook goed voor uzelf?

Beter ontspannen met onze gratis extra's 

Grip op coronastress

Online workshop

De coronacrisis heeft veel invloed op uw leven. Met deze online workshop leert u om te gaan met deze nieuwe situatie.

Balans bij mantelzorgen

Online workshop

Het is fijn om te zorgen voor een ander. Maar de druk is hoog en tijd voor uzelf schiet er misschien bij in. Leer de balans te houden. 

Ontspannen met mindfulness

App

Mindfulness helpt u zelfbewuster en meer ontspannen te worden. Gebruikers geven de VGZ Mindfulness Coach app 4,1 sterren.


Minder piekeren

Online workshop

Als uw gedachten steeds terugkeren naar eenzelfde punt kan dat vervelend zijn. Leren hoe u minder piekert? Dat kan!

vgz slaap digitale workshop

Beter slapen

Online workshop

Met de online workshop Beter Slapen gaat u zelf aan de slag. De workshop is door professionals gemaakt en helpt slaapproblemen voorkomen of verhelpen.

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord