Categorieën:
Door:    21 maart 2018

Waarom krijg ik nu nog een rekening van vorig jaar?

​Het is 2018, maar toch kan het voorkomen dat u nu nog een rekening van ons krijgt voor kosten uit 2017. Bijvoorbeeld van uw eigen risico. Geen fijne verrassing natuurlijk. Waarom u die rekening nu pas krijgt? We leggen het u graag uit.

De rekening van een ziekenhuis

Ziekenhuizen sturen vaak de rekening van alle kosten van uw behandeling in één keer; als één pakketje. Zo’n pakketje heet een DBC (Diagnose Behandel Combinatie). Een DBC wordt na (maximaal) 120 dagen gesloten. Daarna stuurt het ziekenhuis de rekening van alle kosten van uw behandeling naar ons op.

Wij verwerken vervolgens de rekening en bekijken of u nog een bedrag moet betalen. Zo kan het voorkomen dat u dit jaar nog een rekening krijgt van uw eigen risico van vorig jaar.

Startdatum van het DBC

Is uw behandeling (uw DBC) in 2017 gestart en pas in 2018 gesloten? Dan betaalt u voor deze hele DBC uw eigen risico van 2017. Het kan ook zijn dat voor uw behandeling een tweede DBC in 2018 wordt geopend. Daarvoor betaalt u wel uw eigen risico van 2018.

Meer informatie in Mijn IZZ Zorgverzekering

U kunt voor meer informatie over de rekening van het ziekenhuis terecht in Mijn IZZ Zorgverzekering. U vindt uw rekeningen onder het tabblad ‘Facturen’.

​​​
​​​​​

Relevante artikelen