Betaalwijze aanpassen

U bepaalt zelf hoe u uw facturen betaalt. In Mijn IZZ Zorgverzekering past u uw betaalwijze eenvoudig aan. 

Log in om uw betaalwijze aan te passen

Premie betalen

U kunt uw premie op 4 verschillende manieren betalen. 

1. Via uw salaris

Misschien heeft u met uw werkgever afgesproken dat uw zorgpremie direct wordt betaald van uw salaris. Wel zo makkelijk!

2. Via automatische incasso

Kiest u hiervoor? Dan betaalt u uw premie iedere maand vooraf en dit gaat helemaal automatisch. Zo heeft u er geen omkijken naar. 

3. Via iDEAL

Heeft u de betalingen liever zelf in de hand? Dan kunt u kiezen voor betalen via iDEAL. Dit kan alleen als uw postvoorkeur op digitaal staat. U ontvangt de facturen dan via e-mail. In de e-mail vindt u een iDEAL-betaallink. Maar u kunt uw facturen ook bekijken en betalen via Mijn IZZ Zorgverzekering of via de IZZ Zorgverzekering app. Ook uw postvoorkeur past u eenvoudig aan in Mijn IZZ Zorgverzekering

4. Per acceptgiro

U kunt uw premie ook betalen per acceptgiro. Houd er wel rekening mee dat u voor het ontvangen van acceptgiro's € 1,50 per keer betaalt.

Zorgkosten betalen

Voor het betalen van uw zorgkosten heeft u 3 mogelijkheden, namelijk betalen: 

  • via automatische incasso
  • via iDEAL
  • per acceptgiro

Zorgkosten betalen via automatische incasso tot € 220

Kiest u voor het betalen via automatische incasso? Voor het eigen risico, eigen bijdrage en onterecht uitbetaalde vergoedingen incasseren wij maximaal € 220 automatisch per keer. Is het bedrag hoger dan € 220? Dan ontvangt u van ons een acceptgiro. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

Let op! Ontvangt u uw post digitaal? Dan sturen wij u voor bedragen boven € 220 een betaalmail met een iDEAL-betaallink. Ook vindt u dan de factuur in Mijn IZZ Zorgverzekering waar u met iDEAL kunt betalen. Of u kunt betalen via de IZZ Zorgverzekering app.  

Gebruik altijd het betalingskenmerk

Maakt u het bedrag op uw eigen manier over? Vul dan altijd het 16-cijferige betalingskenmerk in.

Let op: zet dit nummer in het veld 'Betalingskenmerk' en niet in 'Omschrijving'. Zo weten wij welke factuur u betaalt. Het betalingskenmerk staat op uw factuur in Mijn IZZ Zorgverzekering of op de acceptgiro. Ontvangen wij een betaling van u zonder betalingskenmerk? Dan verwerken wij met deze betaling het oudste openstaande bedrag.

Uw betaalwijze bekijken

Wilt u zien hoe u uw rekeningen op dit moment betaalt en welk rekeningnummer bij ons bekend is? Log dan in op Mijn IZZ Zorgverzekering.

Rekeningnummer wijzigen

Heeft u een nieuw rekeningnummer? Geef deze wijziging dan zo snel mogelijk aan ons door. Ook dit kan via Mijn IZZ Zorgverzekering

X
Wij gebruiken cookies om uw website-ervaring te verbeteren. Als u op akkoord klikt, dan gebruiken wij cookies voor de werking van de website, statistieken, social media en online marketing.
Weigeren
Akkoord