Uit dienst?

Blijf profiteren van korting!

Bent u via uw werkgever bij ons verzekerd? En verandert er iets in uw werksituatie? Dan kunt u blijven profiteren van korting. Bekijk welke situatie voor u van toepassing is. En wat dit voor uw zorgverzekering betekent.

Wat is uw situatie?

Ik heb een nieuwe baan, opnieuw in de zorg

Bent u via uw werkgever bij ons verzekerd? En stapt u over naar een andere werkgever die ook bij ons is aangesloten? Log dan als hoofdverzekerde in op Mijn IZZ Zorgverzekering en geef dit eenvoudig aan ons door. U hebt hiervoor het collectiviteitsnummer van uw nieuwe werkgever nodig. De wijziging gaat in op de eerste dag van uw nieuwe dienstverband.

Ik ga werken buiten de zorg, mijn nieuwe werkgever biedt geen collectieve zorgverzekering aan

U kunt gewoon gebruik blijven maken van de IZZ Zorgverzekering. U houdt nog minimaal 2 jaar het recht op 10% collectiviteitskorting. U wordt automatisch overgezet naar een tijdelijke polis met Verlengde Deelname. Een eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen. U betaalt dan een hogere premie voor de aanvullende verzekeringen. De premie voor de basisverzekering blijft gelijk.

Voorbeeld

Stel dat u per 1 maart 2018 uit dienst gaat, dan houdt u nog recht op 10% collectiviteitskorting tot en met 31 december 2020. U betaalt de premie, inclusief collectiviteitskorting, rechtstreeks aan ons.

Ik ga werken buiten de zorg en mijn nieuwe werkgever heeft een collectieve zorgverzekering bij een andere zorgverzekeraar

U kunt gewoon gebruik blijven maken van de IZZ Zorgverzekering. Dan houdt u nog minimaal 2 jaar het recht op 10% collectiviteitskorting met Verlengde Deelname. U wordt automatisch overgezet naar een tijdelijke polis. Een eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen. U betaalt dan een hogere premie voor de aanvullende verzekeringen. De premie voor de basisverzekering blijft gelijk. Stel dat u per 1 maart 2018 uit dienst gaat, dan houdt u nog recht op 10% collectiviteitskorting tot en met 31 december 2020. U betaalt de premie, inclusief collectiviteitskorting, rechtstreeks aan ons.

Wilt u toch overstappen naar de collectieve zorgverzekering van uw nieuwe werkgever? Zeg dan binnen 30 dagen nadat u bij uw nieuwe werkgever bent gestart uw huidige zorgverzekering op. Bel hiervoor met onze klantenservice via 088 - 131 16 54. Meld u binnen die 30 dagen aan bij de collectieve zorgverzekering van uw nieuwe werkgever. Daarna kunt u niet meer tussentijds wisselen van zorgverzekeraar.

Mijn dienstverband eindigt en ik heb (nog) geen nieuw werk

Raakt u werkloos? Dan kunt u gewoon gebruik blijven maken van de IZZ Zorgverzekering. U wordt automatisch overgezet naar een tijdelijke polis. U houdt nog minimaal 2 jaar het recht op 10% collectiviteitskorting met Verlengde Deelname. Een eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen. U betaalt dan een hogere premie voor de aanvullende verzekeringen. De premie voor de basisverzekering blijft gelijk.

Voorbeeld
Stel dat u per 1 maart 2018 uit dienst gaat, dan houdt u nog recht op 10% collectiviteitskorting tot en met 31 december 2020. U betaalt de premie, inclusief collectiviteitskorting, rechtstreeks aan ons.
 

Ik ga met pensioen

U kunt samen met uw eventuele gezinsleden blijven profiteren van de voordelen van de collectieve IZZ Zorgverzekering. U bent zelf verantwoordelijk voor de afmelding, maar meestal stuurt uw oude werkgever de afmelding naar VGZ voor de Zorg. Wij schrijven u automatisch over naar een contractnummer speciaal voor gepensioneerde verzekerden. U behoudt het recht op collectieve korting, maar de eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen.

U ontvangt hierover schriftelijk bericht.

Ik ga werken als zzp'er in de zorg

Gaat u aan de slag als zzp’er in de zorg? Dan kunt u zich via ons collectief verzekeren. U kunt altijd overstappen per 1 januari. Was u eerder ook al collectief verzekerd? Dan kunt u ook tussentijds overstappen naar de verzekering voor zzp'ers. Laat dit binnen 30 dagen na het eindigen van uw vorige collectieve verzekering aan ons weten. Bel 088 - 131 16 54.

Vragen?

Doe een verzekeringscheck!

Hebt u vragen over welk pakket het beste past bij uw nieuwe situatie? Doe dan een verzekeringscheck voor persoonlijk advies!

Bel 088 - 131 16 54


U betaalt uw gebruikelijke belkosten.
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.