​​​Mondzorg

Wie bepaalt de tarieven voor de tandarts/orthodontist?
​Er gelden  vaste tarieven in de mondzorg. Tandartsen, orthodontisten, tandprothetici en mondhygiënisten mogen niet zelf bepalen wat ze voor een behandeling vragen. De tarieven zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Met welke tandarts bij mij in de buurt hebben jullie een contract?
In Vergelijk en Kies vindt u de door ons gecontracteerde zorgaanbieders bij u in de buurt. Met deze tandartsen zijn afspraken gemaakt over prijs en kwaliteit.
Ik was gewend dat de tandarts door jullie betaald werd, maar nu krijg ik zelf een factuur. Moet ik die betalen?

Ja. Als u een factuur van uw tandarts krijgt moet u deze betalen.  Daarna stuurt u de rekening naar ons toe, zodat wij aan u de juiste vergoeding kunnen overmaken.

Vergoeden jullie mijn tandartsrekening?
Ja, maar de vergoeding is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Bepaalde behandelingen worden slechts gedeeltelijk vergoed. Soms moet u een eigen bijdrage betalen. Wij hebben alle vergoedingen voor tandheelkunde voor u op een rij gezet.
Vergoeden jullie de tandartsrekening van mijn kinderen?
Wij vergoeden de tandartsrekening van uw kinderen onder 18 jaar meestal volledig indien zij onder de dekking van de basisverzekering vallen. Wij hebben alle vergoedingen voor tandheelkunde voor u op een rij gezet.
Bemiddelen jullie bij het zoeken naar een gecontracteerde tandarts?
In Vergelijk en Kies vindt u alle gecontracteerde zorgaanbieders in de mondzorg. Bij volle praktijken kunnen wij helaas geen plek voor u bedingen. Als u problemen hebt bij het vinden van een tandarts die nog ruimte heeft in zijn praktijk, dan helpen wij u graag. U kunt via onze klantenservice een verzoek voor bemiddeling indienen bij onze afdeling Zorgadvies en bemiddeling. U kunt op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur contact opnemen met onze klantenservice. Wij zoeken dan samen met u naar een oplossing.