​​​Geneesmiddelen

Worden mijn zelfzorggeneesmiddelen vergoed?

​U hebt recht op laxeermiddelen, kalktabletten, middelen bij allergie, middelen tegen diarree, middelen om de maag te legen en middelen tegen droge ogen. Gebruik u zelfzorggeneesmiddelen op voorschrift van uw arts en langer dan 6 maanden aaneengesloten? In dat geval hebt u recht op vergoeding van deze medicijnen. De eerste 15 dagen komen de kosten van het geneesmiddel voor eigen rekening. Gebruikt u deze middelen voor een korte periode? Dan zijn de kosten voor eigen rekening.​

Krijg ik mijn maagzuurremmers vergoed?
​Gebruikt u maagzuurremmers voor een chronische aandoening, op voorschrift van uw arts en langer dan 6 aaneengesloten maanden? Dan krijgt u deze vergoed. Het eerste recept komt wel voor eigen rekening. Ook bij kortdurend gebruik van maagzuurremmers komen de kosten voor eigen rekening.
Krijg ik Lipitor (atorvastatine) vergoed?
U krijgt atorvastatine van de firma Focus Farma bv vergoed. Kunt u niet tegen atorvastatine van Focus Farma bv? Dan krijgt u een vergoeding voor de merkloze variant van fabrikant Pfizer.
Wat zijn terhandstellingskosten?
Wanneer u een geneesmiddel haalt bij de apotheek, betaalt u ook voor de dienstverlening. Het gaat dan om terhandstellingskosten of kosten voor het begeleidingsgesprek nieuw geneesmiddel. Deze kosten vallen onder uw eigen risico.