Uw zorgverzekering opzeggen

Jammer dat u uw IZZ Zorgverzekering wilt opzeggen! Daar hebt u vast een goede reden voor. Wilt u besparen op uw premie door over te stappen? Of betaalt u voor zorg die u niet nodig hebt? Dan is uw pakket wijzigen soms al voldoende. Wij helpen u graag om een goede keuze te maken. Ook als u wilt opzeggen.

Uit dienst? Nog 2 jaar korting!
Hulp nodig bij uw keuze? Doe een verzekeringscheck!
Hoe kunt u uw zorgverzekering opzeggen?
Wanneer kunt u uw zorgverzekering opzeggen?
Waarom wilt u uw zorgverzekering opzeggen?

Uit dienst? Nog 2 jaar korting!

Wist u dat u na uitdiensttreding nog minimaal 2 jaar recht hebt op 10% collectiviteitskorting met Verlengde Deelname? U wordt automatisch overgezet naar een tijdelijke polis. Een eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen. U betaalt dan een hogere premie voor de aanvullende verzekeringen. De premie voor de basisverzekering blijft gelijk.

Hulp nodig bij uw keuze?

Wilt u uw zorgverzekering opzeggen omdat u wilt besparen op uw premie? Of omdat uw gezinssituatie is veranderd? Soms is het al voldoende om uw pakket te wijzigen. Bel ons voor een verzekeringscheck. In een persoonlijk gesprek bespreken we samen met u of we u een zorgverzekering kunnen bieden die past bij uw wensen.

Doe een verzekeringscheck!

Bel 088 - 131 16 54


U betaalt uw gebruikelijke belkosten.
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Hoe kunt u uw zorgverzekering opzeggen?

Telefonisch kunnen we u het beste helpen. Bel ons op 088 - 131 17 52. We zijn bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Wij helpen u graag.

Tijdens de feestdagen:

  • 30 december: van 10.00 tot 14.00 uur
  • 31 december: van 8:00 tot 18:00 uur
  • Op 1 januari zijn we gesloten

Wilt u alleen uw aanvullende verzekering beëindigen?

Dit kunt u zelf doen in Mijn IZZ Zorgverzekering.

Partner of kind van uw polis afhalen?

Uw gezinslid wordt automatisch van de polis gehaald als uw gezinslid zelf een eigen verzekering afsluit óf bij iemand anders op de polis wordt gezet.

Uw opzegging in 2 stappen

1. U zegt uw zorgverzekering telefonisch op
2. U ontvangt per brief een bevestiging van uw opzegging

Wanneer kunt u uw zorgverzekering opzeggen?

Uw opzegging moet uiterlijk 31 december van dit jaar bij ons bekend zijn. Let op: U bent verplicht om vóór 1 februari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Deze gaat vervolgens met terugwerkende kracht in per 1 januari.

Wilt u tussentijds opzeggen?

In sommige situaties kunt u ook tussentijds uw zorgverzekering opzeggen. Bijvoorbeeld als u in het buitenland gaat wonen of werken of als u verandert van baan. Bel met onze klantenservice om te zien wat voor u van toepassing is. Of bekijk de situaties hieronder.

Waarom wilt u uw zorgverzekering opzeggen?

Ik ben collectief verzekerd bij VGZ voor de Zorg maar mijn dienstverband is beëindigd

Gaat u uit dienst? Dan kunt u gewoon gebruik blijven maken van de IZZ Zorgverzekering. U wordt automatisch overgezet naar een tijdelijke polis. U houdt nog minimaal 2 jaar het recht op 10% collectiviteitskorting met Verlengde Deelname. Een eventuele werkgeversbijdrage komt te vervallen. U betaalt dan een hogere premie voor de aanvullende verzekeringen. De premie voor de basisverzekering blijft gelijk.

Voorbeeld

Stel dat u per 1 maart 2018 uit dienst gaat, dan houdt u nog recht op 10% collectiviteitskorting tot en met 31 december 2020. U betaalt de premie, inclusief collectiviteitskorting, rechtstreeks aan ons.

Mijn kind wordt 18 jaar en gaat zelf zijn of haar verzekering regelen

Uw kind kan zelf een zorgverzekering afsluiten in de maand nadat hij of zij 18 jaar wordt. Onze klantenservice geeft u graag advies en regelt de wijziging voor u. Belt u daarom met 088 - 131 16 54.​​​​

Mijn kinderen zijn niet (meer) gratis meeverzekerd

Sinds 2014 betalen kinderen vanaf 18 jaar premie voor hun aanvullende verzekering(en). Zo kunnen we de premies van onze aanvullende verzekeringen verlagen. Hebt u kinderen op uw polis staan? Dan wordt uw totale gezinspremie hoger.

Uiteraard bieden we u graag een goedkoper alternatief. Zo kunnen u en uw gezinsleden vanaf 2014 naast de Zorg voor de Zorg-totaalpakketten ook kiezen voor onze nieuwe losse modules: Fysio, Tand en Buitenland. Zo kunt u zich verzekeren voor de zorg die u echt nodig hebt. Onze klantenservice neemt graag uw situatie en uw mogelijkheden met uw door. Belt u daarom met 088 - 131 16 54.

Ik ga scheiden

Als u de verzekeringnemer van de polis bent, dan kunt u uw zorgverzekering alleen per 1 januari opzeggen. De verzekering van de medeverzekerde kan wel het gehele jaar opgezegd worden. U leest er meer over op onze pagina Scheiden of uit elkaar. Of bel met onze klantenservice via 088 - 131 16 54. Wij nemen graag uw situatie en de mogelijkheden met u door.​​​​

Ik ga wonen, werken of studeren in het buitenland

Soms bent u in dit geval verplicht om in Nederland verzekerd te blijven. En soms kan dat juist niet. Op www.vgz.nl vindt u een handige tool waarmee u in een paar stappen ontdekt of u iets moet doen. Als dat zo is, kunt u het ook direct regelen.

Ga naar de buitenlandtool


Let op: u verlaat deze website en gaat naar de website van VGZ. Deze opent in een nieuw venster.

VGZ voor de Zorg wijzigt de verzekeringsvoorwaarden in mijn nadeel

Het kan voorkomen dat IZZ de voorwaarden van de zorgverzekering moet wijzigen, of de hoogte van de premie. Dit kan midden in een kalenderjaar gebeuren. Is dit in uw nadeel? Dan mag u uw zorgverzekering opzeggen vanaf de dag dat de wijziging ingaat tot één maand na de wijzigingsdatum. Wilt u graag toelichting of advies over de gevolgen voor uw zorgverzekering? Bel onze klantenservice via 088 - 131 16 54. Wij helpen u graag.

Is IZZ verplicht om de voorwaarden te wijzigen vanwege veranderde wetgeving? Dan kunt u niet tussentijds opzeggen.

Ik vind de premie te hoog

Wij kijken graag samen met u of uw zorgverzekering voordeliger kan. Vaak hebben we een passend aanbod voor u. Neem voor een verzekeringscheck contact op met onze klantenservice via 088 - 131 16 54.​​​​

Ik betaal voor de zorg die ik niet nodig heb

Dat is natuurlijk zonde van uw geld. Wij stellen onze pakketten samen op basis van de zorg die het meest wordt gebruikt door zorgmedewerkers. Hebt u toch het gevoel dat u betaalt voor zorg die u niet gebruikt? Bekijk dan onze modules Fysio, Tand en Buitenland en stel uw aanvullende zorgverzekering zelf samen. We nemen graag met u door welke zorg u wel gebruikt en welke verzekering dan voor u het voordeligst is. Belt u daarom met 088 - 131 16 54.​​​​

Ik ben niet tevreden over de service van VGZ voor de Zorg

Dat vinden wij erg jammer. We horen graag waarom u niet tevreden bent en of we u kunnen helpen. Belt u daarom met onze klantenservice via 088 - 131 16 54.

Ik wil de verzekering van een overledene opzeggen

Gecondoleerd met het verlies van uw naaste. U hoeft de zorgverzekering van de overledene niet op te zeggen. Wij ontvangen dit bericht via de Basisregistratie personen (BRP) en wij beëindigen automatisch de zorgverzekering. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken.

Was u als medeverzekerde verzekerd op de polis van de overledene en was er sprake van een collectieve korting? Dan houdt u in de meeste gevallen recht op deze korting. Neem in geval van twijfel contact op met onze klantenservice via 088 - 131 17 52.