Gespreid betalen verplicht eigen risico

Verwacht u komend jaar uw eigen risico te gebruiken? En wilt u voorkomen dat u dit bedrag in één keer moet betalen? Dan kunt u de regeling gespreid betalen eigen risico 2019 aanvragen.

Hoeveel eigen risico heb ik nog? U ziet het in de IZZ Zorgverzekering app.

Lees meer over de app
Lees meer over de app 

Zo werkt gespreid betalen verplicht eigen risico

U betaalt uw eigen risico in 10 termijnen. Dat is een bedrag van € 38,50 per verzekerde per maand. De eerste termijn schrijven wij in februari af, de laatste in november. Ook als u nog geen zorgkosten heeft gemaakt.

Heeft u aan het einde van het jaar te veel betaald? Dan ontvangt u dit bedrag in het eerste kwartaal van volgend jaar automatisch terug.

Betaalde u uw eigen risico in 2018 gespreid?

Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden voor deze regeling. Als u voldoet aan de voorwaarden wordt de regeling automatisch voor u verlengd in 2019. U kunt de regeling op elk gewenst moment stopzetten.

Wat zijn de voorwaarden?

U kunt deelnemen als u:

  • op 1 januari bij ons bent verzekerd
  • 18 jaar of ouder bent
  • vorig jaar uw verplichte eigen risico heeft gebruikt of verwacht dat u het dit jaar gaat gebruiken
  • geen vrijwillig eigen risico heeft naast het verplichte eigen risico
  • deze regeling uiterlijk op 31 januari 2019 heeft aangevraagd.

Lees alle voorwaarden van het gespreid betalen

Aanvragen

Vanaf 1 november kunt u weer een regeling gespreid betalen eigen risico voor 2019 aanvragen via Mijn IZZ Zorgverzekering. Heeft u voor 2018 een regeling voor gespreid betalen eigen risico afgesloten? In Mijn IZZ Zorgverzekering kunt u de regeling bekijken. Liever stopzetten? Dat kan op elk gewenst moment.

Veelgestelde vragen

Ik heb meerdere verzekerden op mijn polis. Kan ik voor iedereen gespreid betalen eigen risico aanvragen?

U kunt gespreid betalen eigen risico aanvragen voor alle verzekerden die voldoen aan de voorwaarden gespreid betalen verplicht eigen risico. Bent u verzekeringsnemer en wilt u zelf geen gebruik maken van deze regeling? Maar een medeverzekerde op uw polis wel? Dan kunt u gespreid betalen ook alleen voor deze medeverzekerde aanvragen. Betaling van de termijnbedragen loopt wel via de verzekeringsnemer.

Kan ik na 31 januari ook nog gespreid betalen eigen risico aanvragen?

Nee, dat kan niet. U kunt gespreid betalen voor het verplichte eigen risico aanvragen tot en met 31 januari. Wel kunt hierna gebruikmaken van een gewone betalingsregeling voor openstaande facturen

Kan ik deze regeling ook aanvragen voor mijn vrijwillig eigen risico?

Nee, gespreid betalen kunt u alleen aanvragen voor het verplicht eigen risico.

Ik wil mijn eigen risico niet meer gespreid betalen? Hoe kan ik dit stopzetten?

U kunt de deelname op elk moment beëindigen via Mijn IZZ Zorgverzekering. Dan ontvangt u een eindafrekening. Te veel betaald eigen risico betalen wij dan aan u terug. Als u nog verplicht eigen risico moet betalen, dan betaalt u het resterende bedrag in één keer.

Ik kom niet in aanmerking voor gespreid betalen eigen risico. Is er voor mij een andere regeling mogelijk?

Ja, u kunt dan een betalingsregeling voor openstaande facturen bij ons aanvragen. U betaalt dan uw facturen in termijnen.

Wat als ik te veel heb betaald?

Heeft u aan het einde van het jaar te veel betaald? Dan ontvangt u dit bedrag in het eerste kwartaal van het volgende jaar automatisch terug.

Ik heb alle 10 termijnen betaald, maar ik heb mijn eigen risico niet volledig gebruikt. Hoe krijg ik mijn geld terug?

In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar krijgt u van ons een eindafrekening. Hierin ziet u precies wat u heeft betaald en hoeveel eigen risico er in rekening is gebracht. Heeft u niet uw volledige eigen risico gebruikt? Dan ontvangt u het verschil automatisch op uw rekening.